Technologie in relatie tot de wereld

TxW vindt voor de vijfde keer plaats, in én rond de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam (voorheen onder de naam Nederland innoveert). Komend jaar wordt TxW georganiseerd op donderdag 22 Februari 2017. Het programma op donderdag loopt van 09.00-18.00 uur met een afsluitende borrel voor bezoekers, partners en standhouders.

Onder de naam Nederland innoveert heeft het festival sinds 2013 duizenden jongeren geïnspireerd met de carrièremogelijkheden in de techniek, technologie en ICT en is een bekende naam geworden in regio Rotterdam en ver daarbuiten.

Het festival gaat verder onder de naam TECHxWORLD, omdat dit beter laat zien dat techniek en innovatie geen losstaande ontwikkelingen zijn, maar altijd in dienst staan van mens en maatschappij. Of het nu gaat om hun gezondheid, duurzame energie, gezonde voeding, slimme productie, efficiënt transport of een veilige samenleving. De x staat voor de verbinding en interactie tussen techniek en de wereld waarin deze wordt toegepast.
 

Kennis maken met technisch talent?

Bedrijven die kennis willen maken met technische talenten en jongeren willen inspireren om te kiezen voor een baan in de techniek kunnen dit jaar gratis deelnemen. Heb je meer standruimte nodig of wil je als sponsor je stempel drukken op een van de Werelden van Techniek dan hebben we daarvoor onderstaande, scherpe proposities.


Doelstelling

  • Jongeren (blijvend) enthousiast maken voor een carrière in de techniek, technologie en ICT
  • Een gezamenlijk platform creëren voor een brede arbeidsmarkt- en beroepsoriëntatie voor jongeren in de techniek: HBO, MBO en bovenbouw voortgezet onderwijs (en in mindere mate WO)
  • Bezoekers komen voor:
    • Een brede arbeidsmarktoriëntatie via showcases/workshops, ter plekke gegeven door bedrijven
    • Het vinden van stages, afstudeeropdrachten, ‘inhoudelijke’ bijbaantjes, keuzevakken, bedrijfsbezoeken, minoropdrachten
  • Bedrijven dragen bij aan het vergroten van de groep jongeren die voor techniek kiezen, profileren zich als werkgever en vinden stagiairs, jongeren voor bijbaantjes, studenten voor minoropdrachten etc.


De werelden van techniek op TECHxWORLD

 

Partners


 

workshopsoftware
 workshopsoftware