Interactief techniekfestival TECHxWORLD motiveert jongeren te kiezen voor techniek

Inspireren, kennismaken, stages en afstuderen

TECHxWORLD (TxW) is een festival dat de waarde en schoonheid van technologie en innovatie toont. TxW maakt jongeren enthousiast voor een carrière in de techniek door hen op interactieve wijze uiteenlopende, bestaande én toekomstige banen in de techniek te laten ervaren. Live. Op één dag en op één locatie.

TxW is gericht op jongeren die zich op hun (technische) carrière oriënteren en op bedrijven die zich willen profileren als technische/innovatieve werkgever bij de doelgroep (HBO, MBO, bovenbouw Voortgezet onderwijs) en op zoek zijn naar nieuwe medewerkers.

Bedrijven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen tonen hun mooiste innovaties en (gezamenlijke) projecten. In thematische “Werelden van Techniek” zijn praktische toepassingen van techniek te zien, te doen en te beleven. HBO’ers en laatstejaars MBO’ers kunnen op TxW stages, afstudeeropdrachten, inhoudelijke bijbaantjes en minoropdrachten vinden. Voor scholieren en MBO’ers wordt net als bij de voorgaande editie een interactief scholenprogramma ontwikkeld, zodat zij in opdrachtvorm begeleid kennis maken met de Werelden van Techniek.

evenement organiseren
 evenement organiseren