Jacco Smit | TenneT 
Jacco Smit, ruim 20 jaar ervaring met MS, HS, EHS Kabelsystemen op gebied van storingen, ontwerp, productie, nieuwbouw en instandhouding. Jacco is werkzaam geweest bij een kabelleverancier, de grootste elektrische verbruiker in Nederland, een regionaal energiebedrijf met opwekking en nu bij de landelijke netbeheerder. Bij TenneT is Jacco verantwoordelijk voor het assetmanagementbeleid op instandhouding en nieuwbouw van kabel- en lijnverbindingen. 

Als grootste uitdaging, met betrekking tot het thema, ziet hij de hoge snelheid van de integratie van wind- en zonne-energie waarbij veel nieuwe aanleg van kabelsystemen nodig zijn met een omgeving die hiervoor te weinig voor opgesteld staat qua kennis en vaardigheden echter ook de nieuwe aanlegmethoden dient te waarderen voor toepassing in een netwerk met de hoogste betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Wouter van Doeland - Energy Solutions
Wouter van Doeland is ruim 20 jaar geleden in de kabelwereld beland. Sindsdien houdt hij zich bezig met het traceren en ontwerpen van kabelverbindingen. In 2004 is hij één van de oprichters van Energy Solutions te Delft waar hij inmiddels al weer 15 jaar werkt. De grootste uitdaging voor de energietransitie is om al het vermogen wat opgesteld wordt op de netwerken aangesloten te krijgen. Hierbij kunnen innovatieve oplossingen zoals monitoringssystemen helpen om het bestaande netwerk beter te benutten.

Koen Drenth | Enexis
Ruim 10 jaar werkzaam voor Enexis in diverse functies. Sinds 2016 Netwerk Strateeg bij de afdeling Asset Management met als aandachtgebied het MS-net van Noord Nederland. 

Daan van der Gun | Qirion
Werkzaam als consultant electrical power systems bij Qirion met focus op verbinding leggen tussen praktijk en theorie. Een voorbeeld hiervan is mijn bijdrage aan toepassing en doorontwikkeling van Smart Cable Guard in het MS-net om energieonderbrekingen te voorkomen en te verkorten, waar ik nu al bijna 5 jaar veel plezier uit haal. Naast (online) conditiebepaling van MS-kabelsystemen voer ik kabelbelastbaarheidsberekeningen uit, en realiseer ik de plaatsing van temperatuursensoren op HS- en MS-kabels om ook in dit werkgebied de theorie met de praktijk te verbinden.

Frederik Groeman | DNV GL

Eef Beukers | Stedin 
Eef’s huidige functie binnen Stedin assetmanagement is, Asset Captain verbindingen. Als AC is Eef verantwoordelijk voor instandhouding van alle HS- en MS-verbindingen binnen de transport- en distributie netten van Stedin. Eef heeft ruim 30 jaar ervaring binnen de branche waarin hij op verschillende functies werkzaam is geweest. Door voortdurende training en studies op allerlei gebieden heeft hij zich ontwikkeld tot een allround engineer in de elektrische transport- en distributiesystemen, management, projectmanagement, training en consultancy.

Anna Kirillova |Stedin
Risk-based asset management | Analytics| Data modeling | Statistical techniques | Investering onder onzekerheid