09 april 2019

12:30 - 13:30

Inlooplunch

13:30 - 13:45

Welkom, opening en introductie van het thema door de dagvoorzitter
Jan van 't Geloof |Royal HaskoningDHV

13:45 - 14:05

Redundant datacenter is meer dan techniek alleen.
Ronald van Veen | Vertiv
Tegen welke uitdagingen lopen we aan bij beveiliging, automatisering, noodstroom en de aansluiting op het openbare net? 

14:05 - 14:25

Lichtboogvastheid in de Industrie
Fengli Wang| Shell Moerdijk

We gaan in op het belang van lichtboogvastheid voor industriële installaties. Er wordt aandacht besteedt aan de achtergronden van lichtboogvastheid, de vereisten voor het uitvoeren van lichtboogvastheid studies, de beschikbare methoden voor het evalueren van de lichtboogvastheid en de uitvoering van dergelijke ('arc flash') studies in de praktijk. 

14:25 - 14:40

Korte pitches van de workshops

14:40 - 15:10

Pauze

15:10 - 15:30

Net opbouw met N-1 en korte afschakeltijden in relatie tot productieverlies
At Keet & Edwin Bakker | TATA Steel

Opbouw van een industrieel elektriciteitsnet wordt gestuurd door de gevraagde productiebetrouwbaarheid van de fabrieken die het voeden. 

Bij TATA Steel komen de N als N-1 situaties voor. Wat kan een korte (re) afschakeltijd bijdragen aan de leverzekerheid dus minder productieverlies.

15:35 - 16:30

Workshopronde 1

Workshop 1
Korte afschakeltijden
Luc van Dort | Royal 
HaskoningDHV
Uitdagingen en kansen om te komen tot een optimale afstemming tussen beveiligingsexperts van netbeheerders en hun industriële klanten. 

Workshop 2
Research, facts & figures Automatic Transfer System (ATS)
Steven de Clippelaar | Dow Benelux 

Een Automatic Transfer System is een industrie veel gebruikt mechanisme om de impact van storingen in de elektriciteitsvoorziening van belangrijke en kritische processen te minimaliseren. Om tot een optimale systeem configuratie te komen heeft TU Delft in opdracht van DOW Benelux-onderzoek gedaan. In de workshop leggen we de verschillen tussen een normale transfer en “fast” transfer uit, presenteren we de testresultaten en is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen

Workshop 3
Evaluatie van lichtboogvastheid in de praktijk
Martin Greenwood | DNV GL
en Fengli Wang | 
Shell
Aan de hand van een praktisch voorbeeld gaan we in op het evalueren van de lichtboogvastheid van een industriële elektrische installatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methoden die zijn vastgelegd in relevante internationale standaarden. Tevens wordt in de workshop ruimschoots gelegenheid geboden voor het uitwisselen van ervaringen met betrekking tot de bepaling van de lichtboogvastheid

Workshop 4
Edwin Bakker & At Keet | Tata
Paul Jansen | TenneT TSO

Beveiliging van grote industriële aansluitingen.
Welke uitdagingen hebben netbeheerders en industriële klanten bij het beveiligen van aansluitingen? Hoe zorgen zij beiden voor maximaal beveiligde aansluitingen? En waar liggen de risico's en kansen? Onderwerpen als; afstemming rondom beheer, efficiënt beveiligen, selectiviteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid komen aan bod.
16:30 - 17:30

Workshopronde 2

17:30 - 19:00

Afsluiting, netwerken en dinerbuffet