The Perfect Storm!?

Nederland bezit voor bijna drie biljoen euro aan gebouwde assets: huizen, industrie, infrastructuur. Een groot deel van die assets vergrijst. Is the perfect storm op komst? Dreigt er een enorme vervangingsgolf of is het slechts een rimpeling in het water? Is het feit of fictie? De meningen zijn verdeeld!

Hoe ga jij de storm te lijf?
Vragen als ‘geldt de vervangingsgolf voor elke sector?’ doemen op. Afwachten of de storm komt, is echter geen optie. Op woensdag 21 september gaan we daarom in discussie over hoe je een storm te lijf kunt gaan. Vlieg je het vraagstuk aan vanuit asset populatie, leeftijd, conditie en risico’s, en ga je vervolgens in op triggers en uitdagingen? Of benader je het vanuit transitie en innovatie en gebruik je deze storm om al surfend op een golf naar een hoger prestatieniveau te komen?

Ochtend programma :To replace or not to replace?
In het ochtendprogramma wordt het vervangingsvraagstuk benaderd vanuit de interne wereld van de assetmanagers. We hebben topsprekers van onder andere Brabant Water en Rijkswatersaat die op basis van analyse van het vervangingsvraagstuk tot een aanpak kwamen. Maar ook: Hoe kijkt een investeerder/asset owner als Rabo Bouwfonds CIF naar de vervangingsbehoefte die de assetmanager aangeeft?

Middag programma: de impact van technologie en innovatie
In ons middagprogramma gaan we juist het vraagstuk benaderen vanuit het externe perspectief. Diverse sprekers zullen ingaan op de invloed van “disruptive” veranderingen zoals technologie, wet en regelgeving en innovatie. Ook hier hebben we een aantal zeer interessante sprekers aan ons weten te binden, zo zal Gerard Leede, CTO van Heijmans, pakkende voorbeelden geven van de invloed van innovatie in utiliteit, infra en woningbouw, Mark de Bruijne zal namens Next Generation Infrastructures een visie geven op de toekomst en Carolien Gehrels, directeur Big Urban Clients van Arcadis al zal ingaan op de invloed van grootstedelijke ontwikkelingen op de vervangingsgolf en de vraag “Hoe verkoop ik de vervangingsinvestering aan mijn directeur/bestuurder?”

Doelgroep
Het programma van The Perfect Storm!? is speciaal toegesneden op directieleden, managers en professionals van organisaties die te maken hebben met assetmanagement: Het realiseren en beheren van kapitaalgoederen. Dit kunnen zowel rechtstreeks betrokken partijen zijn vanuit overheid of de private sector (eigenaren en beheerders van infrastructuren, fabrieken, vastgoed of andere kapitaalgoederen), maar ook aannemers, ingenieursbureaus, onderzoeksbureaus, adviesbureaus, certificerende instellingen en toezichthouders. Zowel leden van AssetManagement Nederland als niet-leden. 

Meld je nu aan
Kom woensdag 21 september naar het jaarcongres van AssetManagement Nederland bij Gasunie in Groningen. Met veel interactie: Praat mee, denk mee, deel je mening, leer van anderen en breid je netwerk uit met stormvaste asset owners en assetmanagers uit heel Nederland. Verwacht sprekers uit verschillende sectoren en interactieve discussies onder leiding van dagvoorzitter Jan Schipper, managing director UMS Group Europe.

Mis het niet! Meld je vandaag al aan want vol is vol!

Kosten
Voor leden is deelname gratis. De bijdrage voor niet-leden is € 299,- (excl. 21% btw). Lid worden? Lees de voorwaarden. 

Kennisplatform AssetManagement Nederland
Het jaarcongres "The perfect storm" wordt georganiseerd door het kennisplatform AssetManagement Nederland (AMNL), een initiatief van het samenwerkingsverband Enexis, DIfAM, TenneT, Schiphol, RBCIF en provincie Noord-Holland. Op dit moment zijn zo’n 40 organisaties bij het kennisplatform aangesloten. Kennisplatform AssetManagement Nederland is het not for profit samenwerkingsverband voor en door assetmanagementprofessionals uit verschillende sectoren. The place-to-be voor assetmanagementprofessionals.

Wij wensen jullie warme zomerperiode toe en zien graag jullie aanmeldingen tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Namens de organisatie van het jaarcongres en het bestuur van AssetManagement Nederland