Topstukken on Tour

Het Genootschap voor het Nationaal Archief start op 29 oktober 2019 met een exclusief reizend programma onder de noemer Topstukken on Tour. Per bijeenkomst staat één van de topstukken van het Nationaal Archief centraal. Samen vormen deze documenten de ankerpunten van de Nederlandse geschiedenis.

Het Nationaal Archief is ons nationale geheugen. Alles wat hier ligt is van waarde en wordt met de meeste zorg bewaard en ontsloten. Met die enorme hoeveelheid aan informatie helpt het archief Nederland aan nieuwe inzichten. Kennis uit het verleden biedt dan wel geen garantie voor oplossingen in de toekomst, maar geeft wel duiding en richting. Zelden gebeurde iets voor het eerst. Laten we leren van ons verleden.

Geïnspireerd door de huidige expositie van het Nationaal Archief Topstukken in perspectief gaat het Genootschap de komende jaren op reis door Nederland. Uit het rijke archief selecteren we topstukken die teruggaan naar de plek van oorsprong. Hier komen bedrijven en organisaties bij elkaar voor vernieuwende inzichten. Het topstuk staat centraal en verbindt verleden, heden en toekomst in een interactief inhoudelijk programma van 75 minuten.

Voor de kick-off hebben we gekozen voor het Oprichtingsverdrag van de Europese Gemeenschap van Kolen en Staal  (“Oprichtingsverdrag  EGKS”). Omdat dit stuk momenteel getoond wordt in het Nationaal Archief vindt de eerste bijeenkomst plaats in ‘huis’ en zal van daaruit de reis van andere topstukken door Nederland beginnen.

U kunt zich hier aanmelden voor dit exclusieve evenement en overige informatie inzien. 
Het menu links kunt u gebruiken voor deze functionaliteiten.


Wij hopen u 29 oktober te ontmoeten.

Met vriendelijke groeten,

Loek Hermans
Voorzitter Het Genootschap voor het Nationaal Archief


mede namens de bestuursleden:
Erik Rietkerk
Karla Peijs
Elly Plooij
Pim Waldeck
Irene Gerrits
Karen Meirik
Paul Brood

mede namens het Nationaal Archief:
Marens Engelhard
Algemeen Rijksarchivaris en Algemeen Directeur


en namens Acomo:
Allard Goldschmeding
CEO

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren