Deelnemer aan de online workshop vanavond? Via de e-mail heb je alle relevante informatie ontvangen. Lukt het niet met de kijk-link of heb je andere vragen? Bel dan Team NLcoach via 06 22 544 644. 

Als trainer / coach ben je geschoold in het methodisch verantwoord aanbieden van technische en tactische aspecten. Dit is terug te zien in de inhoud van jeugdtrainingen: een sterke focus op technische en tactische vaardigheden. Dat is natuurlijk prima, tegelijkertijd is het een gemiste kans. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je als trainer / coach een opvoedende rol toebedeeld krijgt van je sportende kinderen en pubers. Die opvoedende rol wordt door trainers en coaches nu voornamelijk onbewust ingevuld, bijvoorbeeld door je sporters te leren dat er niemand naar huis gaat voordat alle gebruikte trainingsmaterialen netjes zijn opgeruimd. Vanuit pedagogisch perspectief zou je dit kunnen scharen onder de pedagogische waarde verantwoordelijkheid nemen.

De centrale vraag tijdens deze online workshop is: wat gebeurt er als we een bewuste focus leggen op dergelijke pedagogische waarden, waarbij we sporttechnische en –tactische aspecten als middel inzetten?

Tijdens deze workshop ga je op zoek naar het antwoord op de volgende twee vragen:

  1. Welke pedagogische waarden zitten er ‘verstopt’ in mijn sport?
  2. Hoe zou (een deel van) mijn training eruit zien als ik een bewuste focus leg op een pedagogische waarde?

Leerdoelen
Na afloop van de online workshop:

  • weet je welke pedagogische waarden / trainbare elementen goed trainbaar gemaakt kunnen in jouw tak van sport;
  • heb je specifieke kennis opgedaan over de ontwikkeling van jouw specifieke doelgroep (kinderen / pubers);
  • kun je onderscheid maken tussen motivatie vanuit het trainersperspectief en vanuit het perspectief van de sporter;
  • heb je (een gedeelte van) je eerstvolgende training voorbereid op basis van een trainbaar element, voor je eigen team.

Prijs
De prijs voor deelname aan de online workshop bedraagt € 45,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 75,-. Prijzen zijn exclusief btw. 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met 4.000 leden. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar en daarmee krijg je onder andere korting op NLcoach evenementen. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan direct lid en krijg naast genoemde korting ook vier keer per jaar het magazine NLCOACH plus een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie via https://www.nlcoachvereniging.nl/word-lid/