Balans van trainingsload en voedingsinname
Op het gebied van sport en voeding is er nog veel te winnen. Een juiste balans tussen trainingsbelasting en herstel is cruciaal voor zowel top- als breedte-sporters. Welke rol speelt de analyse van de trainingsload, herstel en voeding? En welke apparatuur of wearables kun je hiervoor het beste gebruiken? Er zijn meer en meer wearables en gadgets op de markt die meten rondom voeding en herstel. Maar welke zijn goed genoeg om te gebruiken in de (top)sport? Ook voor trainers en coaches is dit een belangrijk thema, omdat zij vaak door hun sporters om advies worden gevraagd. Weet jij als trainer-coach de weg in sportvoeding en herstelmonitoring en kun je je sporters de beste begeleiding bieden op dit punt?

Inhoud webinar
Dit webinar bespreekt diverse aspecten voor fysiologische en voedingsmonitoring rondom herstel bij (top)sporters. Deskundigen Sam Ballak (Embedded Scientist Inspanningsfysiologie) en Jeroen Wouters (innovatie-manager Sport en Voeding) zijn beiden werkzaam bij Sportcentrum Papendal en delen hun ervaringen en inzichten op dit onderwerp graag met jou.

Sam Ballak bespreekt de wearables rondom herstel. Waarom zou je herstel eigenlijk willen monitoren? Wat meten de wearables nu eigenlijk? Hoe meten ze dan? En de belangrijkste vraag: is de data betrouwbaar genoeg om te gebruiken voor jou als coach in de sportpraktijk?

Jeroen Wouters gaat in op voedingsmonitoring en innovaties rondom voeding en geeft hierbij een aantal concrete voorbeelden.

Het webinar is interactief met veel ruimte voor vragen. Je vragen kun je ook al vooraf stellen via een e-mail

Thema's
. inleiding tot herstelmonitoring, inspanningsmonitoring, voedingsinname-monitoring van sporters
. tools voor de analyse van trainingsload en herstel
. rol van de betrokken begeleiders
. nieuwe ontwikkelingen en innovaties, waaronder digitale tools

Interessante korting!
Leden van NLcoach krijgen een aantrekkelijke korting op de deelnameprijs. Schrijf nu in!  


NLcoach is een vereniging met ca. 12.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie vind je op https://www.nlcoach.nl/product/basis-lidmaatschap