We zoeken een medewerker Klantenservice. Kom jij bij ons werken?


Arko Sports Media
Twintig jaar zijn we uitgever. We geven boeken, tijdschriften, magazines, e-zines en meer uit. We richten ons op vakinformatie binnen de sectoren sport, bewegen en gezondheid. Daarin zijn we marktleider. Naast uitgeven organiseren we events. Denk aan workshops, webinars, studiereizen en (internationale) congressen. En we helpen sportorganisaties met hun marketing- en communicatie-uitdagingen, maken content voor ze en staan ze met raad en daad bij. Al twintig jaar is het nooit saai. We hebben het druk, werken hard en lachen veel met elkaar. We zijn trots op alles wat we maken voor en met onze klanten. Klanten zoals KNSB, Nederlandse Golffederatie, NOC*NSF, KNLTB en KNVB.

Wat we in je zoeken
Je bent superenthousiast en helpt klanten graag goed. Je hebt gevoel voor mensen, ziet klantvragen als uitdagingen en zorgt dat organisatorische en administratieve zaken soepel en efficiënt verlopen. Concreet zijn dit je werkzaamheden:
-Je handelt inkomende en uitgaande communicatie per e-mail en via de website af;
-Je staat klanten telefonisch te woord en verwerkt mutaties in klantgegevens;
-Je zorgt voor het tijdig ontvangen en doorsturen van advertenties voor onze print magazines;
-Je biedt algemene ondersteuning. Je beheert de voorraad, ontvangt bezoek en helpt waar nodig.

Je opleiding & ervaring
Je hebt net je mbo of verkorte hbo-opleiding afgerond en hebt een brede algemene ontwikkeling. Misschien heb je al enige werkervaring, misschien ook niet. Belangrijk is dat de woorden klantgericht, flexibel en stressbestendig je op het lijf zijn geschreven. Daarnaast hou je van het werken met mensen, beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en denk je in oplossingen in plaats van in problemen. En sport beoefenen of kijken is één van je hobby’s!  

Wat we je bieden
Een uitdagende, veelzijdige functie binnen een dynamische en informele, kleine organisatie gezeteld in een eigentijds en inspirerend kantoor in Nieuwegein. Sinds COVID-19 werken alle collega’s deels thuis, dat behoort na je inwerkperiode ook voor jou tot de mogelijkheden. Je krijgt de kans je als medewerker te ontwikkelen, waarbij we open staan voor eigen initiatief. Het betreft een functie per direct voor 40 uur (vijf dagen in de week van 8.30-17 uur) met een passende beloning.

Interesse?
Solliciteer voor 11 juli a.s. naar deze functie en stuur je motivatie en CV via dit formulier. Als we denken dat er een match is, nodigen we je uit voor een gesprek op ons kantoor in Nieuwegein. Heb je nog aanvullende vragen over de functie, bel dan met Daniëlle de Jong, Manager Customer Care via telefoon 030 – 707 3001.