Welkom

Dank voor uw interesse in het symposium 'Van nieuwe Richtlijnen Goede Voeding naar de praktijk'. Dit symposium staat geheel in het teken van de nieuwe Richtlijnen en wat deze gaan betekenen voor de praktijk van de diëtist. Op 4 november worden de nieuwe Richtlijnen gepresenteerd, waarna het Voedingscentrum in februari of maart bekend maakt hoe dit vertaald wordt naar het voedingsadvies voor de consument. Waar kan de diëtist mee rekening houden en hoe kan straks in de praktijk invulling worden geven aan de nieuwe richtlijnen?

Het symposium vindt op 3 december plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) voor diëtisten en andere food professionals.

Drie sprekers geven in het ochtendprogramma een toelichting op de nieuwe richtlijnen; prof.dr. Saris, drs.ir. Werkman en dr. van Ballegooijen. Zij geven hun verwachtingen over de vertaling van de richtlijnen naar de praktijk, bijvoorbeeld over hoe een nieuwe Schijf van Vijf eruit kan gaan zien. Na elke presentatie zal  een diëtist vragen stellen aan de spreker zoals: wat heb ik hier aan in mijn praktijk? En hoe kan ik met de nieuwe richtlijnen flexibel dagvoedingspatronen invullen voor cliënten?

's Middags wordt een live-demonstratie gegeven van het programma Nutrimeal® van Blonk Consultants. Hiermee kan een voedingspatroon geoptimaliseerd worden zodat het aan alle voedingsaanbevelingen voldoet. De gekste maar ook veelvoorkomende voedingspatronen worden doorgerekend, zodat de diëtist spelenderwijs ziet waar  de grenzen liggen.

Daarna gaan de bezoekers zelf aan de slag! Men gaat in groepen dagmenu’s maken volgens de nieuwe Richtlijnen goede voeding. Deze worden aan elkaar gepresenteerd, doorgerekend, bediscussieerd en gejureerd in een ontspannen sfeer onder begeleiding van dagvoorzitter Joost Hoebink van de Debatinstituut.

Voor dit symposium is accreditatie aangevraagd. Inschrijven en kosteloos annuleren kan tot en met maandag 30 november.  

event registratie
 event registratie