Vocal skills symposium 15 maart 2019

Vocal skills wordt dit kwartaal aangeboden in de vorm van een symposium-dag op vrijdag 15 maart 2019. Hierbij maak je zelf keuzes in wat je wilt leren! Je volgt drie interactieve workshops van ervaren docenten. Je maakt kennis met aanvullende diagnostische en therapeutische technieken die ingezet kunnen worden bij cliënten met een hulpvraag op het gebied van stem, adem, spanning en globusklachten.

Schrijf je direct in voor drie verschillende workshops die jou aanspreken. Inschrijven kan tot 13 maart 2019. Vol = vol.  Aanwezigheid bij het symposium is verplicht.

Lees hier meer over de workshops:

 

Complete Vocal Technique (CVT) – Alet Slokkers

Hard, zacht, vol, licht, warm of scherp. Ben jij benieuwd welke stemmen jij allemaal kunt laten horen? Meld je dan aan voor de workshop CVT! In deze introductie leer je de drie basisprincipes voor ontspannen stemgeving, vier verschillende stemfuncties en manieren om klank te kleuren. Zo krijg jij grip op je eigen stemgeluid en die van je cliënten.

 

K-taping – Marjolein Frelier

K-Taping is een van de nieuwste technieken die wordt toegepast in de logopedische behandeling. Hoe kun je met tape voorkomen dat je keelpijn krijgt of hees wordt? Hoe kun je met tape de mondspieren versterken of het herstel van een facialisparese op weg helpen? In deze workshop leer je meer over de theorie en ervaar je vier verschillende tape-technieken.

 

Semi Occluded Vocal Tract (SOVT) - Hanneke Bax

SOVT staat voor Semi Occluded Vocal Tract. Eigenlijk betekent dit gewoon dat er een gedeeltelijke afsluiting van het aanzetstuk is. SOVT is dus meer een categorie, dan een oefening zelf. De bekendste SOVT-oefening is Lax Vox, waarbij een buisje en water voor de gedeeltelijke afsluiting zorgen. Wil nog meer oefeningen leren (straw phonation, hand over mouth, en meer) en ervaren hoe gemakkelijk SOVT-oefeningen in te zetten zijn bij de stembehandeling? Kom dan naar de workshop SOVT! 

 

Manuele Facilitatie van de Larynx (MFL) – Monique Oudes en Lisette de Vrij

Manuele facilitatie van de larynx is een methode om hypertonie in het larynxgebied op een directe, snelle en effectieve manier te verminderen. Door gebruik te maken van manuele technieken (bijv. rekken/stretchen) worden spieren en structuren in en rond de larynx ontspannen en beweeglijker gemaakt. In deze workshop maak je kennis met de diagnostische en therapeutische toepassingen van MFL door het zelf te ervaren! Zorg dat je bij deze workshop kleding gemakkelijk zittende kleding draagt met een vrije hals, geen coltrui.

 

De Maastrichtse Methode – Carmen Dries

De spraak van een acteur hoeft niet mooi te zijn, wel goed stuurbaar. De spraak van een acteur moet hem ‘lekker zitten’. Op mooie, maar slecht passende schoenen loopt een hardloper niet goed. Hij moet ver en lang kunnen lopen. Een acteur moet ver en lang kunnen klinken, sturen en overdragen. Tijdens deze workshop maak je kennis met ‘De Maastrichtse Methode’, geschreven door Oene Zwietink. De studenten van de Toneelschool Maastricht krijgen 4 jaar les volgens deze methode. Wij gaan tijdens deze workshop aan de slag met enkele oefeningen uit deze methode.

 

Coördinatietherapie van E. Öcker – Sione Twilt

Wil je op een ontspannen en gemakkelijke manier met adem bezig zijn en er ook nog wat van leren? Streef je naar meer eutonie en wil je dit ook aan je (toekomstige) cliënten meegeven? Kom dan naar de workshop over de coördinatietherapie van Elfriede Öcker! Je maakt kennis met een holistische, lichaamsgerichte therapie die gebruikt wordt bij diverse logopedische problematiek. Gemakkelijk zittende kleding bevordert het resultaat.