Home

 

Zoals u misschien wel weet zijn wij (de besturen van de Sinterklaascomités en de gemeente Amersfoort) met elkaar in gesprek over het Sinterklaasfeest in Amersfoort. Wij vinden het belangrijk dat het Sinterklaasfeest een feest voor ieder kind kan zijn; waar ieder kind zich veilig en thuis bij kan voelen. Wij willen ons inzetten om dat voor elkaar te krijgen. Sinterklaas is ten slotte een kinderfeest.

De meerderheid van de Sinterklaascomités is gestopt met het gebruik van oorringen, rood gestifte lippen en het praten met accenten die verwijzen naar een vermeend Afro-Caraïbische achtergrond. Wij willen nu met zijn allen een paar stappen verder gaan op de ingeslagen weg. Hoe die stappen en de verandering er dan uit zien? Dat willen we graag met u bespreken. Want uw inzet als vrijwilliger voor het feest is heel belangrijk.

Wij zijn daarom benieuwd hoe u als vrijwilliger tegen deze verandering aan kijkt en welke gedachten u hierbij heeft. Daarom organiseren wij een bijeenkomst voor alle vrijwilligers van de Sinterklaascomités. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdagavond 4 juli van 19:00-22:00 uur.

We zijn nu hard bezig met de invulling van het programma voor de avond. U kunt zich op deze website alvast inschrijven. Dan krijgt u het programma en de locatie toegestuurd, zodra dit geregeld is. Omdat we graag willen weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen vragen we u om voor 27 juni te reageren.

We zien u graag op 4 juli!

Namens de Sinterklaascomités en de gemeente Amersfoort

Lucas Bolsius,

Burgemeester van Amersfoort

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren