VSC Ledendag - dinsdag 5 november 2019

Jaarlijks organiseert de VSC een ledendag voor én met haar leden. Het thema van deze ledendag is Diversiteit en inclusie in de praktijk. We zijn hiervoor de hele dag welkom bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden, winnaar van de European Museum Awards 2019.

Wetenschapsmusea en science centers willen iedereen in de samenleving betrekken bij wetenschap en technologie. Maar dat gaat lang niet altijd vanzelf. Op de ledendag vragen we onszelf: welke kleine of grote stappen kan ik zetten om mensen te bereiken en betrekken bij mijn organisatie en deze tot een plek te maken waar iedereen zich welkom voelt? Binnen mijn organisatie, op mijn afdeling en met mijn collega's? 

Keynotespreker Sharon Ament, directeur van het Museum of London, weet daar alles van. Zij heeft de afgelopen tijd indrukwekkende veranderingen doorgevoerd in haar instelling - niet altijd makkelijk, wel de moeite waard. Ze kan en zal er zeer inspirerend en smakelijk over vertellen.

Iedereen die werkt bij een VSC-lid is welkom; de dag is extra relevant voor collega's die zich bezighouden met HR/personeelszaken, programma, tentoonstellingen of (fysieke) toegankelijkheid. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via het Aanmeldformulier.

Mail ons gerust bij vragen op marianne@vsc-netwerk.nl.

 

draaiboeksoftware
 draaiboeksoftware