21 Januari 2020: VSC leesclub over computational thinking

---

AANMELDEN VOOR DE VSC LEESCLUB IS NIET MEER MOGELIJK. NEEM BIJ EVENTUELE VRAGEN CONTACT OP MET MARIANNE@VSC-NETWERK.NL

---

Deze VSC leesclub verdiepen we ons in de 21e eeuwse vaardigheid computational thinking. Wat is het? Hoe zetten de Nederlandse scholen hierop in? Wat kunnen wij ermee met onze musea en science centers? Welke verantwoordelijkheid hebben wij hierin (of niet)?

Computational thinking is hot! Steeds meer scholen zetten er op in met programmeerlessen of robots zoals de beebot. SLO ontwikkelde leerlijnen en ook in het nieuwste voorstel voor herziening van de kerndoelen en in de nieuwste eindtermen (in ontwikkeling via curriculum.nu) blijft er veel aandacht voor computational thinking binnen digitale geletterdheid.

We zijn vanaf 13.00 uur te gast bij Ontdekstation013 in Tilburg voor een inspirerende middag waarin we van gedachten wisselen over de (on)mogelijkheden voor computational thinking in onze musea. Deelname aan de leesclub is gratis, aanmelden kan hier.

Er is plek voor theorie en discussie, maar ook voor het uitwisselen van ervaringen en het zelf zien, voelen, testen en ervaren van de veelgebruikte middelen die worden ingezet voor activiteiten op gebied van computational thinking zoals de beebot, bluebot, microbit, BYOR en meer. Computational thinking kun overigens ook 'unplugged' leren, zoals bijvoorbeeld bij deze (hilarische) klassieker gebeurt.

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren