Het webinar start vanavond om 20.00 uur. Neem je deel? Check je e-mail (incl. spam) voor de link voor registratie in zoom. Na registratie ontvang je automatisch de link waarmee je direct toegang krijgt tot het webinar. Vragen? Bel team NLcoach 
via 06 22 544644.   

Inhoud
Presteren is veel meer dan een goede techniek, conditie en kracht. Welke persoon zit er achter de sporter? Hoe zorg je ervoor dat hij zich optimaal ontwikkelt? Hoe kun je hem leren omgaan met druk, gedachten, tegenslag en emoties? Hoe bouw je aan zijn zelfvertrouwen? Hoe leer je hem concentreren en visualiseren? Kortom: hoe leert een sporter presteren? En belangrijk: welke rol speel jij als trainer/coach hierin? 

Het webinar Leren presteren bespreekt vier onderdelen en volgt het seizoen; van de voorbereiding tot de afsluiting. Deze onderdelen zijn:
. trainen, leren en voorbereiding (dag 1 van het webinar)
. seizoen en afsluiting  (dag 2 van het webinar)

Aan de hand van praktische informatie, gebaseerd op theorieën en onderzoek uit de (sport)psychologie, sportwetenschappen en pedagogiek leert docente Afke van de Wouw je hoe je sporters kunt leren presteren. Haar jarenlange ervaring als sportpsycholoog deelt ze met jou, waarbij ze veel voorbeelden van bekende topsporters en coaches geeft ter illustratie. Hiermee kun je als trainer/coach van elke sporttak en elk niveau direct zelf aan de slag.

Leerdoelen
Na het volgen van het webinar:
. weet je welke vormen van trainen en leren er zijn en hoe je deze kunt toepassen
. leer je jezelf en je sporters beter kennen, waardoor je je coaching beter kunt afstemmen
. weet je hoe je met je sporters doelen kunt stellen en hun ontwikkeling kunt bijhouden
. kun je sporters beter voorbereiden op wedstrijden
. krijg je meer inzicht in het effect van (mis)communicatie
. kun je sporters (beter) leren omgaan met druk, tegenslag, gedachten en emoties
. weet je hoe je sporters optimaal kan laten herstellen van een wedstrijd
. herken je de symptomen van een (mogelijke) blessure of overtraining en weet je hoe ermee om te gaan
. ben je in staat om het seizoen goed af te sluiten.

Meer over Leren Presteren
Het webinar is gebaseerd op het in september 2020 verschenen boek van Afke van de Wouw, Leren Presteren. Jeroen Otter (Bondscoach shorttrack) zegt het volgende over het boek: "Leren Presteren onderscheidt zich van vele andere sportgerelateerde boeken op twee cruciale onderdelen. Ten eerste, Afke van de Wouw gaat in dit zeer toegankelijk geschreven boek direct op haar doel af. Ten tweede passeert het gehele sportjaar, de oriënterende fase in het begin van het seizoen tot aan de, nog steeds belangrijke periode die volgt ná de laatste wedstrijd. Met Leren Presenteren ontwikkel je belangrijke skills die je misschien nog niet beheerst en anders worden jouw skills nog eens flink aangescherpt." 

Je kunt het boek eenvoudig bij je inschrijving bestellen via het inschrijfformulier en ontvangt dan bovendien 10% korting op de prijs van het boek. 

Prijs
De prijs voor deelname bedraagt € 70,- voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 125,-. Prijzen zijn exclusief btw. 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met 12.000 leden. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie via https://www.nlcoachvereniging.nl/word-lid/