SZW Week van het gedrag

 

Ben jij een iemand die nog niet bewust is van de mogelijkheden van gedragsinzichten of ben je iemand die de mogelijkheden wel ziet maar niet weten waar te beginnen? Speciaal voor jou, organiseert het SZW kernteam gedrag in samenwerking met de directie SV, de SZW Week van het gedrag 2020!

Beleidsvraagstukken gaan bijna altijd over het veranderen van het gedrag van burgers en/of organisaties. Door gebruik te maken van gedragsinzichten is het mogelijk effectief gedragsverandering te bereiken. Om meer inzicht te geven in de wereld van de gedragsinzichten, wordt in de SZW Week van het gedrag (20 - 23 januari) de volgende activiteiten georganiseerd:
 

Maandag 20 januari: Bijeenkomst Handhaving en Gedrag (lezing en gedragsmarkt)

Op maandag zal hoogleraar Lars Tummers een vanuit de wetenschappelijke hoek een lezing over nudging voor beleidsmaker geven, waarna tien SZW-gedragspilots inzicht geven in hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Afgesloten wordt met een vraaggesprek met de bestuursraad, waar zij hun denkbeelden over gedragsinzichten delen en er uitgebreide mogelijkheid voor vragen is. Klik hier voor een uitgebreidere omschrijving.

Dinsdag 21 januari: Interactieve praktijk (lunch)lezing: Gedragspilots in de praktijk

In deze workshop zal stil worden gestaan bij het proces achter gedragspilots. Dit is uitermate geschikt voor medewerkers die misschien zelf een dergelijk proces willen opstarten en een kijkje in de keuken willen nemen. Wat zijn algemene stappen om te nemen, wanneer schakel je een onderzoeksbureau in en waren er ethische dilemma’s? Klik hier voor een uitgebreidere beschrijving.

Woensdag 22 januari: EAST-(lunch)workshop

Wil je brainstormen over gedragsinterventies die zouden kunnen helpen op jouw eigen beleidsterrein of anderen willen helpen en zien aan wat voor interventies je kunt denken? Kom dan naar deze workshop die is ontwikkeld door het toonaangevende Britse Behavioural Insights Team. Klik hier voor een uitgebreidere beschrijving.

Donderdag 23 januari: BIN NL (lunch)lezing over het IBO toeslagen

Niet zomaar het zoveelste onderzoek naar de toeslagen, maar één waar met behulp een gedragsbril daadwerkelijk nieuwe inzichten geeft. Speciale aandacht gaat hierbij uiteraard uit naar de kinderopvangtoeslag. Klik hier voor een uitgebreidere beschrijving.

 

Aanmelden voor één of meerdere van de georganiseerde activiteiten kan door middel van het linkermenu onder het kopje Aanmelden activiteiten.

Voor het aanmelden geldt: vol is vol! Heb je nog vragen? Mail ze dan naar weekvhgedrag@minszw.nl.

 

Tot ziens op de SZW week van gedrag!

Het SZW kernteam gedrag en de directie SV