Met groot genoegen nodigen we u uit voor het 28e Wenckebach symposium op 2 november a.s. in de VUE bioscoop te Kerkrade.


Wij hebben een aantrekkelijk programma samengesteld waarbij de samenwerking tussen de eerste- en tweedelijns zorg voorop staat. Speciale aandacht zal hierbij gegeven worden aan regionale uitdagingen binnen de zorg van morgen. Naast de overdracht van kennis biedt het Wenckebach symposium een laagdrempelig podium om sociale contacten te versterken tussen zorgaanbieders in de Oostelijke én Westelijke Mijnstreek.
Het programma start met een lunch waarna de Van Berckelprijs wordt uitgereikt. Vervolgens zal de eerste plenaire debatsessie plaatsvinden. Hier zal het zogeheten Pact van Terworm centraal staan. Op 9 maart 2018 hebben Zuyderland en ketenpartners namelijk afgesproken een intensieve samenwerking aan te gaan om de zorg in zowel de Oostelijke als de Westelijke Mijnstreek voor de toekomst te waarborgen. Vragen die hierin centraal staan zijn: wat speelt er, wat zijn zaken waar we tegen aan zullen lopen en hoe gaan we dit samen in deze regio aanpakken om lijnloze zorg te faciliteren.
Ook dit jaar is er een gevarieerd aanbod aan workshops. De zorg in onze regio is continue in ontwikkeling, waarbij er tal van initiatieven, zorgpaden en projecten zijn met als doel de zorg te optimaliseren. Om iedereen op de hoogte te stellen van de nieuwste initiatieven, zal er naast de reguliere workshops ook een parallelle sessie zijn, waarin korte pitches worden gegeven over deze projecten.

Dit jaar introduceren we een nieuw programma onderdeel, waarin we plenair met Rudi Videc terugblikken op de hoofdlijnen van het programma. Hierna staat het transmuraal uur op het programma waarin State of the Art van de spoedstroom 2.0 en E-health aan bod komen.
Het symposium wordt  afgesloten door Bem Bruls (huisarts Oostelijke Mijnstreek) en Kay Liederkerken (huisarts Westelijke Mijnstreek), waarna de commissie u allen van harte uitnodigt om onder het genot van een hapje en een drankje deze dag af te sluiten.

De commissie hoopt ook dit jaar weer op een mooie opkomst van huisartsen, specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, bedrijfsartsen, verzekeringsgeneeskundigen, GGD-artsen, verpleegkundig specialisten en arts-assistenten.
Wij hopen u op 2 november te mogen verwelkomen!

Namens de Wenckebach commissie,
Janneke Kessels, Voorzitter Wenckebach commissie, dermatoloog

 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren