Theater Zuidplein

Wij hebben ons evenement georganiseerd in dit theater omdat dit het podium van Zuid is. Het theater is een gastvrij en toegankelijk podium in de regio Rotterdam die voorstellingen over de wereld van NU realiseert en presenteert. Zij vinden het belangrijk een afspiegeling van de samenleving te laten genieten van theater: actuele onderwerpen die er toe doen.

 

Hart van Zuid

Hart van Zuid is het 'hart' van Rotterdam Zuid. Vanaf 2016 ondergaat het gebied rond Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy een totale metamorfose. Doel: een nieuw bruisend stadscentrum; een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen.

Het nieuwe Kunstenpand wordt het culturele 'hart' van Rotterdam Zuid. Het pand komt aan het Plein op Zuid, midden in Hart van Zuid, pal naast het bus- en metrostation en de hoofdentree van Winkelcentrum Zuidplein. 

Het pand huisvest straks o.a.:

  • Theater Zuidplein
  • een bibliotheek
  • diverse expositieruimten en podia
  • een café-restaurant

CULTUURTEMPEL VOOR HEEL ROTTERDAM ZUID

Het Kunstenpand wordt een belangrijke cultuurtempel voor heel Rotterdam Zuid. Het culturele leven in de omgeving krijgt hiermee een forse impuls. Andersom hebben de bewoners veel invloed op de activiteiten in het gebouw. Via de transparante gevel zijn alle activiteiten van buitenaf duidelijk zichtbaar. Passanten worden uitgenodigd om binnen te lopen, rond te kijken en een voorstelling van Theater Zuidplein bij te wonen (en hieraan zelfs mee te doen!). Ondanks het open karakter voldoet het gebouw aan strenge akoestische eisen.