Locatie

Theater Zuidplein
Zuidplein 62
3083 CW Rotterdam
www.theaterzuidplein.nl

Klik hier voor een kaart en het aanmaken van een persoonlijke routebeschrijving.

Theater Zuidplein

Theater Zuidplein is hét podium van Rotterdam Zuid. Gastvrij en toegankelijk in de regio Rotterdam met voorstellingen over de wereld van vandaag. Theater Zuidplein vindt het belangrijk dat een afspiegeling van de samenleving geniet van theater: actuele onderwerpen die er toe doen.

Hart van Zuid

Hart van Zuid is het 'hart' van Rotterdam Zuid. Sinds 2016 ondergaat het gebied rond Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy een totale metamorfose. Het doel is een nieuw bruisend stadscentrum: een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen.

Het nieuwe Kunstenpand wordt het culturele 'hart' van Rotterdam Zuid. Het pand komt aan het Plein op Zuid, midden in Hart van Zuid, pal naast het bus- en metrostation en de hoofdentree van Winkelcentrum Zuidplein. In het pand huisvest straks niet alleen het Theater Zuidplein, maar ook een bibliotheek, diverse expositieruimtes, podia en een café-restaurant.

Cultuurtempel voor heel Rotterdam Zuid

Het Kunstenpand wordt een belangrijke cultuurtempel voor heel Rotterdam Zuid. Het culturele leven in de omgeving krijgt hiermee een forse impuls. Andersom hebben de bewoners veel invloed op de activiteiten in het gebouw. Via de transparante gevel zijn alle activiteiten van buitenaf duidelijk zichtbaar. Passanten worden uitgenodigd om binnen te lopen, rond te kijken en een voorstelling van Theater Zuidplein bij te wonen (en hieraan zelfs mee te doen!). Ondanks het open karakter voldoet het gebouw aan strenge akoestische eisen.