Pilot werkplezier CMI

Vanuit het medewerkersonderzoek zien wij en het CvB werkplezier als belangrijk aandachtspunt. Daarom zijn we in het schooljaar 2019-2020 gestart met de pilot werkplezier CMI. Deze pilot is uniek voor de HR. Alle medewerkers van CMI mogen hieraan deelnemen. Dus wil jij meer energie hebben op het werk, lekkerder in je vel zitten en uitgerust aan de slag gaan? Lees dan gauw verder.

Workshops werkplezier CMI OP2

In de weken drie, vijf en zeven van iedere onderwijsperiode kun je leuke workshops volgen. Deze workshops hebben thema’s als boksen, gezond slapen, kracht van de ademhaling, etc. Zie onderstaand schema voor alle workshops. 

 

Naast deze workshops kun je je opgeven voor Lichaamsgerichte coaching (voorheen BARS). Dit zijn individuele sessies van een uur met coach Margriet de Rijk. Deze sessies hebben tot doel hoofd en lichaam meer met elkaar te verbinden. Veelal zullen deze sessies beginnen vanuit de BARS methode, maar kunnen ook overgaan in ademhalingstechnieken of ontspanningstechnieken, afhankelijk van jouw situatie. Diederik de Vries deed afgelopen jaar mee aan de sessies en omschrijft het als volgt: “In het begin is het vreemd te ervaren dat je moe bent ná de massage. Later ga je merken dat je scherper, frisser bent de dag erop”. Meer informatie over de BARS vind je hier.

Aanmelding en inschrijving workshops & Lichaamsgerichte coaching

Alle workshops en coaching vinden plaats op de Wijnhaven. Je kunt je per kwartaal voor één van de drie workshops aanmelden. Per workshop hebben we ruimte voor 15 collega’s. Let op, vol = vol. Je kan voor de workshops de uren voor duurzame inzetbaarheid of professionaliseringsuren inzetten. Dit stem je af met je leidinggevende.

Aan de lichaamsgerichte coaching kun je maximaal vier keer per schooljaar deelnemen. Het meeste effect ervaar je wanneer je deelneemt aan drie tot vier sessies waar minstens drie weken tussen zitten. De coaching vindt elke maandag plaats van 10.00 tot 14.00 uur in H.6.202. Tijdens de sessies hoef je alleen je schoenen uit te doen.

De workshops zijn bedoeld om kennis te maken met verschillende sporten of thema’s. Wil je na het volgen van een workshop meer doen met een sport of thema? Kijk dan naar het gezond en vitaal aanbod op HR Academie. Is het Lichaamsgerichte coaching je goed bevallen? Deze kun je zelf doorzetten buiten de HR om. Hierover kun je afspraken maken met Margriet de Rijk.

Deel je ervaring met de workshops ook zeker met je leidinggevende. Wanneer deze pilot succesvol is, willen we dit voor volgend jaar doorzetten of eventueel dit jaar al opschalen. Mocht je zelf ideeën hebben om het werkplezier te vergroten? Bespreek deze vooral in je team en met je leidinggevende. Vanuit het MT is Erik van Dijk primair de trekker van dit thema. Je kunt hem ook benaderen.

Voor nu: veel plezier!

Groeten,

Heleen