Welkom

 

Op 17 oktober a.s. organiseert WBRT (een samenwerking van BFI Global en Fort Advocaten) een seminar over de voortgang van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) met als onderwerp ‘Lost de WHOA de retailcrisis op?’. Het seminar vindt plaats in de Blauwe Sterrenzaal van Artis in Amsterdam.

We nodigen u van harte uit dit seminar bij te wonen. U kunt zich aanmelden via de tab 'Aanmelden'. 

Over de nieuwe wet

De WHOA is de nieuwste ontwikkeling om bedrijven in zwaar weer meer kansen te bieden voor herstructurering. Binnen dit wetsvoorstel kan de schuldenaar een akkoord aanbieden aan haar schuldeisers en aandeelhouders, die de rechter kan bevestigen. Daarmee wordt het bindend voor alle betrokken schuldeisers en aandeelhouders. In de praktijk zullen onder meer ondernemers, investeerders, accountants, valuators en rechters hiermee te maken krijgen.

Het seminar

Nu de wet is aangeboden aan de Tweede Kamer, kijken we tijdens het seminar naar de werking van de wet in de praktijk, met name in relatie tot de retailbranche. Welke rol gaat deze wetgeving spelen voor de retailers? En is dit hét extra zetje dat nodig is om uit de retailcrisis te komen? 

U krijgt inzicht in wat er komt kijken bij een turnaround en de waardering van een retailonderneming, de stappen die moeten worden doorlopen om te komen tot een WHOA akkoord en welke psychologische aspecten de realisatie van een akkoord beïnvloeden. 

Graag tot 17 oktober,
Derk van Geel - Partner Fort Advocaten
Jan Adriaanse - Partner BFI Global

www.wbrt.nl - Hét informatieplatform over de WHOA

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren