aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Congres Wij Rotterdammers en cultuur

Presentaties

Een gastspreker zorgt voor een prikkelende opening van de dag. Daarna volgen er twee presentatierondes.

Presentatieronde 1

12:00 - 12:45

 1. Kwalitatief onderzoek – Anna Elffers
  Publieksonderzoek kan veel kennis opleveren voor een culturele organisatie. Wanneer je met publieksonderzoek aan de slag wil, kun je ervoor kiezen kwalitatief onderzoek te doen. Anna Elffers zal in deze presentatie aangeven wat kwalitatief onderzoek op kan leveren. En hoe doe je nu eigenlijk kwalitatief onderzoek? Haar verhaal wordt ondersteunt met verschillende voorbeelden uit een doelgroeponderzoek dat zij heeft gedaan in opdracht van Rotterdam Festivals. Hierin werden de drempels en motieven onderzocht van vier Rotterdamse doelgroepen: de Startende Stedelingen, de Studentikozen, de Sportieve Gezinnen en de Eenvoudige Pensioengenieters.
  Anna Elffers heeft jarenlang ervaring opgebouwd als onderzoeker in de culturele sector. Zij heeft gewerkt voor Onderzoeksbureau Letty Ranshuysen, Theater Lantaren/Venster, het Rozentheater en het Amsterdams Uitburo. Vanaf september 2007 werkt zij als docent aan de Universiteit Maastricht en voor diverse culturele opdrachtgevers, zoals Rotterdam Festivals, Amsterdams Uitburo, Holland Festival, Huis en Festival aan de Werf, Fonds Podiumkunsten, International Film Festival Rotterdam, Nederlands Openluchtmuseum, Frascati, Museum de Lakenhal en FOAM.

 2. Kwantitatief onderzoek – Hendrik Beerda
  Het inzetten van kwantitatief publieksonderzoek kan veel nuttige informatie opleveren. Hendrik Beerda gaat in zijn presentatie in op wat het je precies kan opleveren. Dit doet hij aan de hand van het continu bezoekersonderzoek dat afgelopen jaar breed is geïntroduceerd in de Rotterdamse festivalsector. Wat heeft deze onderzoeksmethode de festivals opgeleverd?
  De missie van Hendrik Beerda is het overbrengen van het merk-denken in organisaties. Deze missie is gebaseerd op de overtuiging dat elke organisatie een merkstrategie nodig heeft om succesvol te werken aan een relevant en onderscheidend doel.
  Hendrik Beerda is zelfstandig merkadviseur met 18 jaar ervaring in marketing, brand consultancy en interim management. Hij werkt met een vast team van specialisten in marktonderzoek, doelgroepsegmentatie en economische merkwaardering.

Presentatieronde 2

13:30 - 14:15

 1. Ruben Israël (Rotterdamse Schouwburg) & Gertjan Pruim (Holland Festival) Zowel de Rotterdamse Schouwburg als het Holland Festival hebben ervaring met het doen van publieksonderzoek. Op welke manier hebben zij dit ingezet en welke keuzes hebben zij gemaakt op basis van onderzoek? Deze best practices bieden inspiratie voor iedere culturele organisatie.
evenements uitnodiging
 evenements uitnodiging