aanmelder.nl, eenvoudig evenementen organiseren

Studiekeuzebegeleiding: wat leert de wetenschap ons?

Welkom

Hartelijk welkom op de website van Studiekeuzebegeleiding: wat leert de wetenschap ons? Een tweedaagse workshop georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam.

Direct aanmelden >>>

Om studiekeuzebegeleiding vanuit een wetenschappelijk perspectief te bekijken organiseert het College of Child Development and Education (onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen) samen met het Loopbaan Advies Centrum (onderdeel van de dienst Studenten Services) van de Universiteit van Amsterdam een tweedaagse workshop ‘Studiekeuzebegeleiding: wat leert de wetenschap ons?’

Je bent jong en je wilt wat
In 2006 vergeleek de toenmalig voorzitter van het KNAW het aanbod van bachelors en masters in het Nederlandse hoger onderwijs met de menukaart van een slechte Chinees. Er is veel te kiezen voor jongeren en met alle veranderingen in de wijze waarop ons hoger onderwijs wordt gefinancierd, hangt daar ook steeds meer van af. Een term als ‘studiekeuzestress’ deed al snel zijn intrede. Er is een groot aanbod van begeleidingstrajecten voor jongeren, denk bijvoorbeeld aan het Oriëntatiejaar van de HvA en de UvA en het ‘breekjaar’. Tegelijkertijd is er weinig gedeelde kennis over wat nu de juiste aanpak is voor de begeleiding van jongeren bij het maken van een studiekeuze. 
Het volledige programma >>>

De tweedaagse workshop zal worden geleid door Robert van Mulligen. Hij is als docent werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam en is betrokken geweest bij een exploratief onderzoek naar studievoorlichting onder Amsterdamse 6VWO-leerlingen.
Co-begeleider is Femmy Wolthuis, werkzaam bij het Loopbaan Advies Centrum van de UvA. Zij heeft ruim 12 jaar ervaring in het begeleiden van studenten bij hun studiekeuze- en loopbaanvragen.

Voor wie?
•    Decanen, mentoren, afdelingsleiders en andere werknemers van middelbare scholen die nauw betrokken zijn bij de studiekeuzebegeleiding van scholieren
•    Decanen, studie- en loopbaanadviseurs en andere werknemers van hogescholen en universiteiten die nauw betrokken zijn bij de studiekeuzebegeleiding van studenten
•    Andere geïnteresseerden zijn ook welkom, maar realiseert u zich wel dat de workshop en de opdrachten zich specifiek richten op de deelnemers die werkzaam zijn in het voortgezet en hoger onderwijs.

Verwachtingen
De workshops zullen gepaard gaan met huiswerkopdrachten.  Van de deelnemers aan de workshop wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan deze opdrachten en tijdens de workshops kritisch kijken naar wat goed gaat en beter kan in de eigen organisatie ten aanzien van studiekeuzebegeleiding. De huiswerkopdrachten zullen per workshop ongeveer een uur in beslag nemen.

Ervaring en samenwerking deelnemers
Naast de inhoudelijke punten die hierboven genoemd staan heeft de tweedaagse workshop tot doel dat:
•    De deelnemers hun kennis en ervaring met elkaar kunnen uitwisselen
•    Er wordt aangestuurd op een samenwerking tussen hoger onderwijs en voortgezet onderwijs

Data en tijden
Eerste workshop: donderdag 21 mei 2015: 10.00 - 15.00 uur
Tweede workshop: donderdag 4 juni 2015: 10.00 - 15.00 uur

Locatie
Universiteit van Amsterdam 
Roeterseiland, C-gebouw
Nieuwe Achtergracht 127
1018 WS Amsterdam

Kosten 
€ 400,- voor de tweedaagse workshop (incl. lunch)

Aanmelden
Aanmelden is alleen mogelijk voor beide workshopdagen. De aanmelding is voltooid bij betaling van de workshopbijdrage.
Meld u aan >>>

event info app
 event info app