WORKSHOP INVITEL TELECOMADVISEURS

SUCCESVOL AANBESTEDEN TELECOMMUNICATIE

 

Leer in één dagdeel de belangrijkste kenmerken van de telecommunicatiemarkt en herken waar voor jouw organisatie de kansen en bedreigingen liggen bij de aanbesteding van (mobiele) telefonie en aanverwante telecommunicatie diensten. 

 

Nut en/of noodzaak?

Veel organisaties beschouwen het aanbesteden van telecommunicatie middelen en diensten als een complex project. Binnen het ICT domein wordt telecommunicatie zelfs vaak als één van de meest lastige aanbestedingen gezien. En hoewel er zeker de nodige aandachtspunten zijn, en het ontvangen van passende offertes op een uitvraag tegenwoordig allesbehalve een zekerheidje is, kan gesteld worden dat met name een gedegen voorbereiding een cruciale sleutel tot een succesvolle afronding vormt!

De workshop succesvol aanbesteden telecommunicatie beoogt om in één dagdeel de basis te leggen voor een vliegende start van uw aanbesteding. Binnen de workshop fungeert een projectmatig stappenplan als rode draad, waarbij de belangrijkste kritische succesfactoren binnen het aanbestedingstraject worden uitgediept. Er wordt een juiste balans gevonden tussen enerzijds de organisatorische inzet van telecommunicatie (telefonie) en anderzijds de razendsnelle ontwikkelingen in de markt. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van aansprekende voorbeeldcases uit de praktijk.

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten?

Een interactieve sessie in een compacte groep (minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers) waarbij theorie en praktijk samenkomen. Na afloop van de workshop aanbesteden telecommunicatie:

  • herkent de deelnemer de rode draad binnen het aanbestedingsproces op basis van een te volgen stappenplan;
  • heeft de deelnemer inzicht in de do’s en don’ts (kansen, bedreigingen en lessons learned) vanuit meerdere invalshoeken;
  • is de deelnemer in staat om specifieke eisen en wensen vanuit de organisatie op hoofdlijnen te reflecteren op mogelijkheden binnen de telecommarkt;
  • weet de deelnemer welke aanbestedingsstrategie welke voor- en nadelen heeft;
  • heeft de deelnemer in algemene zin voldoende handvaten om succesvol een vliegende start te geven aan uw eigen aanbestedingstraject. 

 

Voor wie is het interessant?

Inkoopadviseurs, projectleiders, telecombeheerders, contractmanagers, stakeholders en alle overige bij een aanbesteding betrokken (materie)deskundigen zullen baat hebben bij deze workshop.

 

Hoe ervaren is de trainer?

Allereerst werkt de trainer bij invitel telecomadviseurs. Invitel is een gerenommeerd en onafhankelijk ICT adviesbureau dat gespecialiseerd is in allerhande vraagstukken rondom telecommunicatie en de bijbehorende raakvlakken richting IT. De trainer is een ervaren projectleider/procesbegeleider met ruim 25 jaar ervaring in de telecombranche. Hij is sinds 2006 bovendien betrokken geweest bij vele (Europese) aanbestedingstrajecten binnen o.a. de segmenten semi overheid en onderwijs. Door de ruime ervaring kan geput worden uit vele praktijkvoorbeelden die op een aantrekkelijke wijze worden overgebracht.

 

Wat gaat het kosten?

Deelnemen kost € 225,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief koffie/thee/versnaperingen en een eenvoudige lunch.  

 

De mogelijkheid bestaat om deze workshop als (maatwerk) in-company training te volgen. De workshop kan tevens prima geïntegreerd worden in een kick-off van een aanbestedings- of inkoopteamteam. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren