Stagemarkt studenten Logistiek 2017

Stagemarkt studenten Logistiek 2017

De workshops

Naast de stagemarkt worden speciaal voor studenten een vijftal workshops aangeboden die passen binnen het thema van deze middag. 
Je kiest (verplicht) één workshop naar keuze uit ronde 1 of uit ronde 2. Er is een maximum van 17 personen per workshop. Is de limiet bereikt moet je dus een andere workshop (of ronde) kiezen.
Snel aanmelden dus! 

Workshop 1: LinkedIn Training
Door: OfficeTeam

"Als toekomstig logisticus is het erg belangrijk om te netwerken. Hieraan is in het eerste jaar van de opleiding al heel wat aandacht besteed. Maar hoe doe je dat nou ‘netwerken’? Eén van de manieren om contact te leggen met het bedrijfsleven is LinkedIn! Een eenvoudige manier aangezien jongeren bekend zijn met sociale media. Toch is LinkedIn anders dan Twitter of Facebook. LinkedIn is bijvoorbeeld uitsluitend voor zakelijk contact en je gebruikt het niet om een leuke vakantiefoto te delen. Zo zijn er nog meer do’s en don’ts aan LinkedIn. Tijdens deze workshop leert het team van OfficeTeam jou hoe jij een goede LinkedIn pagina kunt opstellen en hoe jij de ‘aandacht’ kunt trekken van een eventuele toekomstige werkgever."

Workshop 2: Kleding advies
Door: Irma van Gruijthuijsen (Dressed by Irma)

“Hoe ga je gekleed naar een eerste sollicitatiegesprek, hoe ga je gekleed naar een tweede sollicitatiegesprek en hoe ga je gekleed op je eerste werkdag? Draag je juist felle kleuren en iets zomers of meer sombere kleuren en zit je helemaal ingepakt? Op al deze vragen wordt tijdens deze workshop antwoord gegeven, want iedereen  weet dat de eerste indruk cruciaal is. Kleding kan dus al veel over je zeggen en in sommige gevallen zelfs doorslaggevend zijn. Tijdens deze workshop leer je welke kleren en kleuren bij jou passen en hoe je zakelijk gekleed kan gaan. Zo kom jij nooit meer under- of overdressed aan.”

Workshop 3: Videopitch
Door: Appli

“De tijd verandert: het sturen van een brief gebeurt al niet meer en zelfs e-mailen lijkt al zo ouderwets. Ook bedrijven gaan met de tijd mee. Daarom vragen bedrijven tegenwoordig steeds vaker om een videopitch. In het eerste jaar van de opleiding heb je voor het vak SLC al eens een korte pitch moeten geven bij het assessment in kwartaal 4. Maar hoe doe je dit nu als je het moet filmen? Appli speelt in op het veranderende mediagebruik bij het vinden van een stage door middel van een in oktober 2016 gelanceerde app. Via hun app kunnen studenten als extra functie een korte video uploaden voor hun zoektocht naar een stage. Appli geeft jullie tijdens deze workshop tips en tricks voor het maken van een videoworkshop.”

Workshop 4: Solliciteren
Door: AXS logistiek

“Hoe stel je je op tijdens een sollicitatie? Hoe schud je iemands hand en hoe kom je zakelijk maar niet al te nerveus over? Solliciteren is en blijft lastig. Op het moment van het gesprek zal je een hoop vragen op je afkrijgen en de bedoeling is dat jij deze zo goed mogelijk beantwoord, want jij wilt immers die stage/baan! Tijdens deze workshop  word je geholpen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het (sollicitatie)gesprek zodat jij overal klaar voor bent.”

Workshop 5: Business etiquette
Door: Jan Lemans (docent Instituut voor Financieel Management) 

“Binnen een bedrijf kom je niet alleen in contact met je collega’s en je baas maar ook met (eventuele) klanten. De ene klant is misschien een vaste klant maar bij de andere moet je voorzichtig zijn en kan je niet zomaar zeggen wat je wilt. Bovendien is de ene baas de andere niet en moet je ook met sommige collega’s niet al te informeel omgaan. Maar hoe doe je dat? Hoe gedraag je je binnen een bedrijf en hoe stel je je op tegenover klanten. Tijdens deze workshop leer jij de beginselen van de zakelijke etiquette zodat jij altijd weet hoe je je moet gedragen in elke zakelijke situatie/relatie.”