MAATSCHAPPIJ
Dario en Martijn
Dario en Martijn zijn super gepassioneerd over onderwijs en willen écht een verschil maken voor jongeren. Als teaching assistants en mentoren zagen ze dat veel eerstejaarsstudenten moeite hadden met cruciale vaardigheden zoals plannen en communiceren, wat hun groei in de weg stond. Ze geloven dat deze socio-emotionele skills jongeren beter voorbereiden op de uitdagingen van vandaag en hun toekomst. Daarom richtten ze UPYourself op om middelbare scholieren al vroeg deze essentiële vaardigheden bij te brengen.
Jeannouel
Jean is een jonge vrijwilliger die zich vol enthousiasme inzet voor de kinderen in zijn wijk. Bij buurthuis Thuis in West in Rotterdam organiseert hij activiteiten voor kinderen tussen de 10 en 13 jaar, waarbij hij streeft naar een plek waar ze zich thuis voelen en kunnen lachen. Dankzij het programma De Verschilmakers is Jean uitgegroeid tot een onmisbare kracht in het buurthuis. Hij haalt zijn motivatie uit de blije gezichten van de kinderen en laat zien hoe jongeren een positieve impact kunnen hebben op hun gemeenschap.
Jessie
Jessie Boersma brengt mensen samen met haar kookcafé in Bolsward. Via het project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) ontdekte ze haar passie voor koken en het verbinden van mensen. In haar café kookt ze voor de lokale gemeenschap, met een focus op mensen in een sociaal isolement of met financiële moeilijkheden. Jessie creëert een warme, uitnodigende sfeer waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een maaltijd. Met haar project versterkt ze de gemeenschap, omdat ze gelooft dat iedereen recht heeft op een zorgeloos leven.
GELIJKE KANSEN
Mireya
Mireya Derksen ,artiestennaam Celesta da Vinci, weet met haar muziek mensen en goede doelen te verbinden. Met haar warme zangstem en composities, geïnspireerd door haar passie voor natuurkunde en sterrenkunde, raakt ze mensen diep tijdens haar optredens. Ze trad al op voor diverse goede doelen en heeft internationaal jonge klassieke zangeressen met elkaar verbonden. Mireya zet zich ook in voor passend onderwijs voor jongeren met een beperking, en droomt ervan om een evenement te organiseren waarin muziek, wetenschap, en maatschappelijke betrokkenheid samenkomen.
Liselot
Liselot zet zich in voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen door jonge vrouwen te inspireren en hun zelfvertrouwen te versterken. Via LOT events creëert ze een platform waar vrouwen worden aangemoedigd om in zichzelf te geloven en hun potentieel te benutten. Liselot, die zelf heeft ervaren hoe onzekerheid je keuzes kan beïnvloeden, wil anderen helpen om niet langer op de achtergrond te blijven, maar juist hun plek op de voorgrond te claimen.
Pablo & Antonius
Pablo en Antonius willen met kunst een verschil maken in de maatschappij. Toen ze zagen dat steeds meer mensen in afvalbakken naar statiegeldartikelen, besloten ze actie te ondernemen. Ze ontwierpen de Gele Statiegeldbak, een innovatief systeem dat mensen in staat stelt om flesjes en blikjes op een waardige manier te verzamelen. Met dit project streven ze ernaar om de humaniteit terug te brengen naar degenen die dit het hardst nodig hebben. Hun initiatief toont hoe kunst en design kunnen bijdragen aan een meer respectvolle samenleving.
GEZONDHEID
Stuart
Stuart gebruikt zijn passie voor sport om een verschil te maken. Drie jaar geleden organiseerde hij een sportactiviteit voor kinderen met een beperking via het MDT-programma Young Leaders. Sindsdien heeft hij talloze sportactiviteiten en clinics opgezet voor diverse groepen, zoals kinderen uit een azc, ouderen, nieuwkomers, en mensen met een chronische ziekte. Nu richt hij een sportfonds op om deze initiatieven te verduurzamen en uit te breiden. Als co-trainer en gastspreker inspireert hij ook jongere deelnemers van het Young Leaders-programma. Stuart maakt sport toegankelijk voor iedereen en motiveert anderen om hetzelfde te doen.
Melissa
Melissa, theatermaker en oprichter van een Stichting MAE, gebruikt haar passie voor theater om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. Na zelf te hebben geworsteld met mentale gezondheidsstoornissen, waaronder PTSS, biedt ze met haar musical Resound Mind jongvolwassenen met mentale problemen een platform om hun verhalen te delen. De wekelijkse repetities dienen als therapie en steun voor de deelnemers. Melissa’s werk doorbreekt het taboe op mentale gezondheid en heeft al veel impact gehad. Ze zet zich volledig in voor positieve verandering via haar voorstellingen.
Thomas & Koen
Thomas en Koen zijn twee sportieve vrienden die zichzelf uitdagen met een bijzondere fietstocht van Hippolytushoef naar het Drielandenpunt, een afstand van 320 km. Ze wilden iets doen voor een goed doel en kozen voor het Longfonds. Thomas, die met 26 weken werd geboren en nog steeds last heeft van astma, wil met deze actie laten zien dat je ondanks fysieke of mentale uitdagingen je dromen kunt volgen en anderen kunt helpen. Ze hopen hiermee ook andere jongeren te inspireren om zich in te zetten voor goede doelen.
KLIMAAT
Niels
Sinds zijn zevende zet Niels zich in om geld in te zamelen voor WWF. Op 16-jarige leeftijd nam hij zijn inzet naar een hoger niveau door zijn eigen escape room op te zetten, waarvan de opbrengsten volledig naar WWF gaan. Voor Niels draait het allemaal om het klimaat en de leefomgeving van dieren en mensen. Hij gelooft dat iedereen, mens of dier, recht heeft op een fatsoenlijk leven. Met zijn initiatief laat Niels zien hoe jonge mensen met creativiteit en doorzettingsvermogen een positieve impact kunnen maken.
Ishata
Ishata's liefde voor de natuur begon op jonge leeftijd en leidde haar naar bodembehoud. Op achttienjarige leeftijd sloot ze zich aan bij het "Save Soil" initiatief om de rol van gezonde aardbodems te benadrukken en te beschermen. Geïnspireerd door haar passie richtte ze "Isha on Journey" op, een platform dat duurzaamheid en bewustzijn onder de aandacht brengt. Via presentaties, lezingen en een podcast brengt ze gelijkgestemden samen en biedt ze workshops en trainingen aan. Ishata streeft naar een duurzame planeet en nodigt anderen uit om mee te doen aan een impactvolle reis voor positieve verandering en ethisch ondernemerschap.
Isa
Isa deed haar afstudeeronderzoek naar hoe jongeren omgaan met klimaatstress en ontwikkelde op basis daarvan het spel Dear Future. Dit spel moedigt jongeren aan om op een creatieve en speelse manier na te denken over hun persoonlijke waarden en deze te verbinden met klimaatverandering. Met Dear Future biedt Isa een innovatief hulpmiddel om jongeren te helpen hun klimaatstress te verwerken en betrokken te raken bij milieuproblematiek.
DIVERSITEIT
Younes
Younes startte FocusForward uit bezorgdheid over de ongelijke kansen voor jongeren met een biculturele achtergrond. Hij zag hoe getalenteerde jongeren vaak worden buitengesloten door vooroordelen, ondanks hun kwalificaties. Met FocusForward helpt hij deze jongeren niet alleen bij het vinden van werk, maar ook bij het versterken van hun zelfvertrouwen. Het initiatief verbindt jongeren tussen de 18 en 24 jaar met inclusieve werkgevers die diversiteit serieus nemen, en creëert zo een kansrijke en eerlijke werkplek voor alle partijen.
Suzanne
Suzanne zet zich op diverse manieren in voor de herkenning en erkenning van neurodivergente mensen. Na haar eigen diagnose op 15-jarige leeftijd, startte ze een Instagram-pagina om de diversiteit van autisme te tonen en om andere mensen met autisme herkenning te bieden. Ze richtte een peergroup op haar middelbare school op om autisten met elkaar in contact te brengen en hun ervaringen te delen. Daarnaast is ze actief in de OPR (Ondersteuningsplanraad) van het Samenwerkingsverband VO De Meierij en de OMO-leerlingenraad om het onderwijs inclusiever te maken.
Jordan
Jordan, samen met twee vrienden, maakte een krachtig lied over de situatie in Palestina en de mediarepresentatie ervan. Hij produceerde de beat, terwijl zijn vrienden de teksten schreven, geïnspireerd door de schrijnende beelden van de levensomstandigheden van Palestijnen die ze op Instagram zagen. Met zijn muziek wil Jordan mensen bewust maken van censuur, propaganda en onrecht, en anderen inspireren om zich in te zetten voor verandering.
GENOMINEERDE DOCENTEN
Saskia
Saskia Scheffers zet zich in voor het Speciaal Onderwijs van Stichting BOOR en het MDT-programma. Haar passie voor maatschappelijke impact is duidelijk zichtbaar in haar werk. Ze heeft een werkgroep opgezet waardoor zes scholen in het speciaal onderwijs nu samen meedoen aan het MDT-programma. Dit programma brengt leerlingen met verschillende achtergronden bij elkaar.
Saskia vindt dat maatschappelijke betrokkenheid en ontmoeting een belangrijk onderdeel van het onderwijs moeten zijn. Ze heeft dit succesvol in de lesprogramma's geïntegreerd, wat leidt tot initiatieven die leerlingen helpen hun horizon te verbreden en nieuwe relaties op te bouwen.
Saskia
Saskia Keulaars maakt graag impact sámen met haar studenten. Ze laat hen zien hoe ze het verschil kunnen maken, bijvoorbeeld door beweegplannen te ontwikkelen voor bewoners in een verpleeghuis. Daarnaast heeft ze de samenwerking gezocht met een school voor jongeren met een beperking, wat resulteerde in vooruitgang voor zowel de bewoners als de jongeren, zowel mentaal als fysiek. De drijfveer van Saskia is om studenten te zien groeien terwijl zij ontdekken dat ze, door samen te bewegen, met veel plezier een positieve invloed op de samenleving hebben.
Lotte
Lotte is docent bij Laar & Berg en maakt impact door jongeren te laten zien dat hun acties, hoe groot of klein ook, écht een verschil maken. Ze gelooft dat leerlingen op elke leeftijd positieve verandering kunnen creëren. Ze begeleidt hen bij projecten rond thema’s als duurzaamheid en gelijke kansen, o.a. in samenwerking met Young Impact. Lotte’s jarenlange ervaring in het onderwijs, waaronder een periode in Egypte, heeft ervoor gezorgd dat ze zeer gemotiveerd is om haar leerlingen te inspireren om op hun eigen manier impact te gaan maken. Naast dat deze impact de wereld verbetert, verrijkt deze ervaring de levens van de jongeren enorm.
Mieke
Mieke vindt het belangrijk dat leerlingen betrokken zijn bij hun leefomgeving en iets betekenen voor anderen. Ze heeft samen met haar klas een speelgoed- en kleding inzamelingsactie georganiseerd. De ingezamelde spullen worden verdeeld onder stichtingen en de speelgoedbank, zodat ze bij de juiste kinderen terechtkomen. Mieke vindt het zonde dat goede spullen weggegooid worden terwijl er kinderen zijn die deze niet kunnen kopen. Ze is ervan overtuigd dat elk kind moet kunnen spelen en goed gekleed moet zijn, en ze inspireert haar leerlingen om daar actief aan bij te dragen.
Suzan
Suzan is een gepassioneerde docent die jongeren bewust maakt van maatschappelijke en milieuvraagstukken. Ze gaat verder dan kennisoverdracht en richt zich op het hart van haar studenten. Door projecten over duurzaamheid, eenzaamheid, migratie en leefstijl, stimuleert ze hen om actie te ondernemen, zoals afval opruimen en koken voor lokale initiatieven. Suzan is vastbesloten om haar studenten te laten zien dat ze een verschil kunnen maken en dat ze de keuze hebben om bij te dragen aan een betere wereld.
Rebecca
Rebecca is een bevlogen docent die gelooft dat iedereen op zijn eigen manier betekenis kan hebben voor anderen. Ze moedigt haar leerlingen aan om direct impact te maken, zonder te wachten tot ze ouder zijn. Al enkele jaren integreert ze het Young Impact-programma als mediawijsheid project op school. Rebecca gelooft dat we samen de wereld mooier kunnen maken door bewust na te denken over wat belangrijk is en ons daarvoor in te zetten. Haar motto is: “Alles wat je aandacht geeft, groeit.”
Josien
Josien creëert een veilige en warme omgeving waar studenten zich gezien en gehoord voelen. Ze gelooft dat onderwijs verder gaat dan resultaten en richt zich op welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Samen met een collega heeft ze de podcast Vurige Vragen opgezet om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Josien gelooft in de kracht van N2- studenten en heeft een missie om hen te laten zien dat alles mogelijk is en dat ze veel impact kunnen maken op anderen. Dit doet zij door kansen te creëren en hen te laten zien dat ze meer kunnen bereiken dan ze zelf denken. Een belangrijk element hiervan is de positieve gezondheid van de jongeren.
Young Impact Awards
Young Impact Awardsawards@youngimpact.nl
Young Impact Awardsawards@youngimpact.nlhttps://www.aanmelder.nl/youngimpactawards
2024-11-21
2024-11-21
MixedEventAttendanceMode
EventScheduled
Young Impact AwardsYoung Impact Awards0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Nog niet bekendNog niet bekendeenvoudig evenementen organiseren
aanmelder.nl is de software partner voor evenementen.
Klik hier om de software te ontdekken.