Inspiratiesessie Youngworks

Op een hogeschool hebben we veel met studiekiezers te maken. Maar wie zijn deze studiekiezers eigenlijk? Wat zijn de drijfveren van de huidige studiekiezers, ook wel generatie Z genoemd. Hoe ziet hun belevingswereld er uit en welke behoeftes hebben ze als het gaat om het oriënteren op een vervolgstudie? Waar moet je als voorlichter, communicatieadviseur of andere betrokkene op letten in je communicatie, in beeld, in toon en natuurlijk inhoud? Hoe inspireer je de potentiële studiekiezer en hoe activeer je hem of haar om zich te verdiepen in de opleidingen van Hogeschool Rotterdam?

Tijdens een inspiratiesessie gaat een spreker van Youngworks in op bovenstaande vragen en komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De kenmerken van Generatie Z: wat maakt hen anders dan de generaties voor hen en wat betekent dit voor de voorlichtingsactiviteiten van Hogeschool Rotterdam?
  • De behoeftes van Generatie Z in school- en studiekeuze en hoe we daar als hogeschool op in kunnen spelen in onze communicatie.
  • De behoeftes van Generatie Z rondom werk en de arbeidsmarkt en hoe we daar als hogeschool rekening mee kunnen houden.

Aan het begin van dit nieuwe studiejaar willen we je graag uitnodigen om je (opnieuw) te laten inspireren. In het aanmeldformulier kun je zelf kiezen welke van de drie sessies het beste voor jou uitkomt. De sessie duurt ca. 1,5 uur.

Hopelijk tot ziens op één van de sessies!

Studievoorlichting & Events