Sprekers ZIE 2014:

Prof. Leo Kouwenhoven, TU Delft
"Een onsje quantum graag"

Quantum mechanica gaat over atomen en andere kleine deeltjes waar we in het dagelijkse leven niet mee in aanraking komen. Dat gaat echter veranderen! In het lab worden nu quantum objecten ontwikkeld die zo groot zijn dat we ze kunnen ZIEn en beetpakken. In de toekomst moet dit leiden tot nieuwe instrumentatie waarbij de functionaliteit voortkomt uit quantum superpositie en verstrengeling.

Prof. Ton van der Steen, Erasmus MC

Rob Snel – System engineer bij TNO
Smart fabrication: terug naar Nederland

De maakindustrie begint zijn productie weer terug te brengen naar Nederland. Drijvende kracht daarachter zijn kwaliteit en productiviteit. Wij nemen u mee in de wereld van razendsnelle in line metrologie voor micro-fabricage en assemblage, freesbanken en grondstofproductie. Kansen voor de maakindustrie èn voor leveranciers van slimme en snelle sensoren en controlsystemen.

Rinke Zonneveld
Algemeen directeur InnovationQuarter

Rinke Zonneveld zal een toelichting geven op de rol van InnovationQuarter, de nieuwe regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Hij zal hierbij specifiek ingaan op de rollen van InnovationQuarter op het gebied van marketing&acquisitie, business development en participatie&financiering. Met daarbij natuurlijk specifieke aandacht voor de HTSM-sector en de samenwerking met Holland Instrumentation.

Michel Briejer, Thuja Capital
De ontwikkeling van een medical device (medisch hulpmiddel) is kapitaalintensief, risicovol en kent vele uitdagingen. Behalve de technische complexiteit zijn er medische risico’s (qua werkzaamheid, klinisch nut en veiligheid), strenge regelreving en regulering, en als het product eenmaal gereed is, is de markt ook nog eens uiterst complex. Samenwerking met professionele partijen is daarom een must. Gespecialiseerde financiers begrijpen die complexiteit en kunnen behalve kapitaal ook nuttige kennis en ervaring inbrengen.

David Cerda Salzmann, Ampelmann Operations
De Delftse onderneming Ampelmann Operations BV is van een onderzoeksproject van de TU Delft in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijde speler in de offshore industrie.
Hun product – het Ampelmann systeem – is een high-tech loopbrug die scheepsbewegingen compenseert en daarmee overstappen van schip naar offshore platform veilig en eenvoudig maakt.

Jeroen van den Hout, Babybloom
De BabyBloom Couveuse

Het Leidsche bedrijf BabyBloom Healthcare brengt een zeer innovatieve couveuse op de markt. Na een aantal jaren van ontwikkeling is de eerste verkoop een feit. Het bedrijf is klaar om de volgende fase in te gaan en daarmee neonatologie wereldwijd meer kind- en oudervriendelijk te maken.

congressoftware
 congressoftware