Zinvol ouder.

Bijeenkomst over hoe zingeving en betekenis eruit zien in een samenleving waarin we steeds ouder worden

Woensdag 20 november 2019 | Rijksmuseum Amsterdam

 

Veel mensen zijn op zoek naar zin en betekenis in het leven. Maar als je ouder wordt komt die vraag misschien nog wel sterker naar voren. Je werkzame leven ligt achter je. Hoe vul je die nieuwe fase echt zinvol in? Wat zijn de mogelijkheden? En waar knelt het?

Hoe kun je bijdragen aan een zinvol leven van ouderen? Dat is een vraag die niet alleen de ouderen zelf en de professionele wereld van zorginstellingen, gemeenten of welzijnswerk raakt. Ouderen staan immers volop in onze samenleving. Dus geldt deze vraag net zo goed voor sportverenigingen, buurtwerk, supermarkten, musea en tal van andere organisaties.

Op 20 november 2019 organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in het kader van Waardig Ouder Worden en de programma’s Een tegen Eenzaamheid, Langer Thuis en Thuis in het Verpleeghuis een bijeenkomst waar zinvol leven concreet en praktisch wordt gemaakt, want het kan op veel verschillende manieren en is voor iedereen!

Deelnemers aan de bijeenkomst worden geïnspireerd door experts en worden uitgedaagd om van elkaar te leren. Het Rijksmuseum biedt een inkijkje in hun eigen beleid om bij te dragen aan zin in het leven van ouderen.

De bijeenkomst vindt plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam en start om 12:00 uur met inloop en lunch. Het programma vindt u hier.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren