Zzp’er in de culturele sector, hoe werkt dat?!

Zzp’er in de culturele sector, hoe werkt dat?!

Zzp’er in de culturele sector, hoe werkt dat?!

Sprezzatura, studentenvereniging van de Academie voor Theater en Dans (voorheen de Theaterschool), organiseert samen met ACE een zzp-cursus voor studenten en alumni van de AHK, HVA, UVA en VU in de kunst- en cultuursector. Als je tot deze groep mensen behoort is de kans groot dat je een zzp’er wordt. Dat is de reden dat wij jou een cursus willen aanbieden over het zzp-schap. De cursus bestaat uit drie verschillende blokken die je voorbereiden op de toekomst. De blokken bestaan elk weer uit drie bijeenkomsten. Je kunt de blokken los volgen of de gehele cursus. Hieronder vind je een beschrijving van de drie blokken en de onderwerpen die daarbij aan bod komen.

Blok 1: Hoe zorg ik dat ik van mijn werk kan leven?
24 okt, 31 okt en 7 nov 2016 van 19:00 - 21:30 uur

Het klinkt raar, maar een zzp’er is een ondernemer. Cultuur, kunst en ondernemerschap, hoe werkt dat samen en hoe verdien ik daar mijn brood mee? Dat is de vraag die centraal staat in dit blok. Je komt er achter wat voor ondernemer je bent en daarnaast krijg je tools aangeboden die de helpen werk te zoeken en te leren hoe je daarvan kunt leven. Aan de hand van een ondernemersscan leer je wat voor ondernemer je bent en zo kun je beter je zzp-schap in gaan. Ook komen verschillende tips aan bod over hoe je jezelf kan verkopen en ook het woord winst krijgt een nieuwe betekenis na deze cursus.

Blok 2: Wat moet ik regelen om als zzp’er te starten of een organisatie op te richten?
14 nov, 21 nov, 28 nov 2016 van 19:00 - 21:30 uur

Er komt van alles bij kijken als je een bedrijf of organisatie wil oprichten. Welke rechtsvorm neem je aan, welke risico’s loop je. In dit blok leer je hoe je als zzp’er of samen met anderen een organisatie kan oprichten en hoe je de risico’s kunt beperken. Je leert hoe je je kunt inschrijven bij de Kamer van Koophandel en welke rechtsvormen er zijn. Als zzp'er ben je een ondernemer en dat brengt risico’s met zich mee. In deze cursus leer je die risico’s in te schatten en te beperken.

Blok 3: Boekhouden, belastingen en offertes?
9 jan, 16 jan, 23 jan 2017 van 19:00 - 21:30 uur

In het laatste blok van deze cursus leer je om als zzp'er de administratie van je onderneming bij te houden. Je leert aan welke eisen je facturen moeten voldoen en hoe je de basis administratie aanpakt. Belastingzaken worden door dit blok écht makkelijker gemaakt. Daarnaast wordt er een kleine basis gelegd wat betreft boekhouden.

Kosten
De kosten voor deze unieke cursus zijn niet hoog dus grijp deze kans:
- Leden Sprezzatura: gratis (aanmelden verplicht)
- Studenten AHK/UvA/HvA/VU: €15 per blok van drie avonden
- Alumni (max. 2 jaar afgestudeerd) AHK/UvA/HvA/VU: €30 per blok van drie avonden

Vol=Vol dus meld je snel aan (aanmelding is pas afgerond op het moment van betalen).

Mede mogelijk gemaakt door de Academie voor Theater en Dans

 

 

bezoekersaantallen registreren
 bezoekersaantallen registreren