Programma
25 februari 2021
LEZING
De contouren van een beter geaard voedselsysteem
DO 25 FEBRUARI, 20.00 UUR
Aula, Minderbroedersberg 4-6
Prof. Imke J.M. de Boer
hoogleraar dierlijke productiesystemen, Wageningen University & Research
Vrijwel dagelijks wordt er in de krant of andere media gediscussieerd over ons voedselsysteem. Dat is ook logisch want ons voedselsysteem heeft een grote impact op het milieu, onze leefomgeving en onze gezondheid. Ook blijken de omstandigheden waarin mensen werken en dieren worden gehouden in de voedselketen vaak ontoereikend. Een toenemend aantal mensen vindt dat het anders moet, en kan.
In deze lezing presenteert Imke de Boer de contouren van een beter geaard voedselsysteem voor Nederland in 2050. Deze visie is verkozen tot één van de tien prijswinnaars van de Food Systems Vision Prize van de Rockefeller Foundation (zie interactieve link hieronder).
Link naar achtergrondinformatie over de voedselvisie: https://media-openideo-rwd.oiengine.com/attachments/daea677e-e90b-43de-a605-cf51b31d3293.pdf
Live (beperkt aantal deelnemers) en live stream via website
Lezing: De contouren van een beter geaard voedselsysteem
Registratiewebsite voor Lezing: De contouren van een beter geaard voedselsysteemStudium Generale Universiteit Maastrichtsg-lectures@maastrichtuniversity.nl
Studium Generale Universiteit Maastrichtsg-lectures@maastrichtuniversity.nlhttps://www.aanmelder.nl/121491/subscribe
2021-02-25
2021-02-25
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Lezing: De contouren van een beter geaard voedselsysteemLezing: De contouren van een beter geaard voedselsysteem0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
AulaAulaMinderbroedersberg 4-6 6211 LK Maastricht Nederland