25 februari 2021

20:00

LEZING

De contouren van een beter geaard voedselsysteem

DO 25 FEBRUARI, 20.00 UUR
Aula, Minderbroedersberg 4-6

Prof. Imke J.M. de Boer
hoogleraar dierlijke productiesystemen, Wageningen University & Research


Vrijwel dagelijks wordt er in de krant of andere media gediscussieerd over ons voedselsysteem. Dat is ook logisch want ons voedselsysteem heeft een grote impact op het milieu, onze leefomgeving en onze gezondheid. Ook blijken de omstandigheden waarin mensen werken en dieren worden gehouden in de voedselketen vaak ontoereikend. Een toenemend aantal mensen vindt dat het anders moet, en kan.

In deze lezing presenteert Imke de Boer de contouren van een beter geaard voedselsysteem voor Nederland in 2050. Deze visie is verkozen tot één van de tien prijswinnaars van de Food Systems Vision Prize van de Rockefeller Foundation (zie interactieve link hieronder).

Link naar achtergrondinformatie over de voedselvisie: https://media-openideo-rwd.oiengine.com/attachments/daea677e-e90b-43de-a605-cf51b31d3293.pdf

Live (beperkt aantal deelnemers) en live stream via website