Beste collega,

Hieronder tref je het trainingsaanbod ter voorbereiding op de Open Dag van 2 februari 2021.

Mocht er voor een bepaalde training aanzienlijk meer belangstelling zijn dan vrije plekken dan zullen wij altijd proberen om een extra uitvoering te organiseren. 

Gebruik voor het aanmelden de aanmeldknop linksboven.

Indien mogelijk graag invullen vóór de kerstvakantie!

Trainingsaanbod

Basistraining Online Presenteren (online, 1 uur, max 10p)

Door: Philip Walkate                                                             

Voor een fysieke open dag draaien we onze hand niet om maar jezelf online presenteren en in die presentatie een jonge doelgroep enthousiasmeren en bewegen tot inschrijving voor een opleiding van ROC Mondriaan is echt een andere manier van werken. Om begrip bij de toehoorders te realiseren zorgt Philip voor een minimale theoretische kadering die houvast kan bieden bij de verdere praktische benadering waarbij hij de deelnemers vooral zelf laat ervaren wat werkt en wat niet.

Datum: do 21 jan

 

Basistraining Online Presenteren (op locatie, 2 uur, max 10p)

Door: Mariët Overdiep                                                          

Tijdens de training komt aan de orde:
- mentale en lichamelijke voorbereiding 
- natuurlijk presenteren voor de camera incl oefenen voor de camera
- stem en houding
- interactie
- juiste stand laptop.
Doordat deze training ‘live’ gegeven wordt en langer duurt is er t.o.v. de online training meer ruimte voor oefenen, vragen stellen en van elkaar leren.

Datum: door de nieuwste coronamaatregelen komt deze training te vervallen (deze zal plaatst vinden op 11 februari tbv de volgende Open Dag op 9 maart 

 

Mediatraining (op locatie, 2 uur, max 8p)

Door: Bart Boonstra                                                          

Er wordt geen seconde tijd verspeeld in deze mediatraining! Je staat gelijk voor de camera om je verhaal te vertellen, bereidt onder tijdsdruk een stukje tekst voor, maakt een korte vlog en dit alles wordt voortdurend voorzien van feedback, opnieuw gedaan en nóg eens opnieuw om het beste uit jezelf te halen. Een dynamische training waarbij verschillende media vormen aan bod komen. Deze training staat op zichzelf maar kan ook goed als verdieping gevolgd worden na een van bovenstaande presentatietrainingen.

Datum: di 19 jan en do 21 jan (was 7 jan, verplaatst ivm corona maatregelen)

 

Vloggen (online, 1 uur, max 10p)                                                                    

Door: Herman Pierrot                                                                            

Een dynamische presentatie die in gaat op de basisprincipes voor het maken van een vlog.

Wat is je voorbereiding? Hoe maak je een vlog die inhoudelijk interessant is? 
Wat heb je nodig / benodigde techniek? Hoe haal ik technisch het beste resultaat uit de camera van mijn mobiele telefoon?
Wat ga je in beeld brengen / wat wil je vertellen? Wat zijn teksten die vlot lopen en hoe presenteer ik deze op een natuurlijke manier?
Valkuilen en uitdagingen? En waar moet ik voor een goede montage rekening mee houden? 

Vloggen is een sympathieke- en persoonlijke manier om je bezoekers aan je te binden. Met een vlog kun je als opleiding laten zien hoe het onderwijs op een locaties wordt gegeven, wat er op een locatie gebeurt, enz. Als je weet hoe je goede opnames maakt en welke shots je nodig hebt om een verhaal beeldend te kunnen vertellen, heb je een ideaal instrument in handen om potentiële nieuwe studenten aan je te binden.

Datum: ma 11 jan

 

Aan de slag met MS TEAMS (online, 1 uur, max 10p)

Door: Maxime Vollers                                                        

Wat kan er allemaal, waar is het voor bedoeld en wat kan ik er dan mee? Hierbij wordt aandacht besteed aan het verschil tussen meetings en live events en de toepassing van de mogelijkheden.

In deze training wordt uitgegaan van een lager ervaringsniveau op het gebied van werken met MS TEAMS.

Kernwoorden: basisbeginselen, vragen, antwoorden, voordoen, uitproberen

Datum: do 7 jan

 

Trial, error & reflect (online, 1 uur, max 10p)

Door: Maxime Vollers                                                            

wat was jouw plan tijdens de eerste online open dag, wat ging er goed en wat kan er beter? Hierbij wordt aandacht besteed aan het bijschaven van de eerste ervaring op weg naar een (nog) betere versie.

In deze training wordt uitgegaan van een midden ervaringsniveau op het gebied van het plannen en uitvoeren van meetings en/of live events binnen MS TEAMS.

Kernwoorden: terugblikken, vragen, antwoorden, aanpassen, uitproberen

Datum: di 12 jan

 

What’s next? (online, 1 uur, max 10p)

Door: Maxime Vollers                                                         

Op welke manier zou je verder willen bouwen aan het uitvoeren van de open dag, tegen welke uitdagingen loop je dan aan en hoe kun je daar vorm aan geven (binnen MS TEAMS).

In deze training wordt uitgegaan van een hoger ervaringsniveau op het gebied van werken met MS TEAMS of andere applicaties en is het doel om gezamenlijk tot een mogelijke 2.0 aanpak te komen.

Kernwoorden: vooruitblikken, vragen, antwoorden, inspireren, uitproberen

Datum: do 14 jan

 

Onderstaande trainingen zijn doorlopend te volgen, ze zijn vooraf opgenomen waardoor er geen interactie mogelijk is maar wel bordenvol handige tips en tricks. Met dank aan de Mondriaan Academie.
(Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, klik direct op de link om te beginnen)

Leer professionele video’s maken met je smartphone

Door: Geertje Algera

In deze videoserie leert professionele videocamera journalist Geertje Algera Mondriaan collega's hoe je het beste video's kunt maken en monteren voor jouw doelgroep.​ Deze zes-delige serie is beschikbaar gesteld om de professionaliteit en digitalisering binnen Mondriaan te verhogen.

https://studentrocmondriaan.sharepoint.com/sites/intranet/pdc/Paginas/Training---video's-maken-en-monteren.aspx
 

Hoe hou je online de aandacht vast?

Door: Maike Pollaert van Pepp-r

Hoe kan het dat je vaak zo mat overkomt als je voor een camera spreekt? Waarom is een online les zo saai? En waarom lukt het wel om een half uur geboeid naar een praatprogramma op tv te kijken? Wat doen presentatoren, acteurs en regisseurs waardoor wij aan hun lippen hangen? Camera presenteren vraagt een andere communicatiestijl dan presenteren voor een fysiek aanwezige groep. Dat had je inmiddels wel in de gaten. In deze workshop leer je wat je kunt veranderen in jouw communicatiestijl om jouw verhaal ook in een online les goed over te brengen. Je krijgt inzicht in de aspecten die belangrijk zijn als je voor een camera staat en je gaat de kunst van tv-makers doorzien, zodat je die tips en tricks ook zelf kunt gaan toepassen in jouw online lessen.

Maike brengt haar twee achtergronden Opleidingskunde en Theaterregie bijeen en vertaalt theatertechnieken naar onderwijssituaties. Die theatertechnieken helpen docenten om de aandacht van leerlingen langer vast te houden en de wetten van 'verhalen vertellen' toe te passen in onderwijs. Maike werkte in het hoger onderwijs en bij  de lerarenopleiding van Nijmegen. In 2015 richtte ze PEPP-R op en sindsdien helpt ze docenten in met name vmbo-scholen en ROC's om de regie over hun lessen nog beter te voeren.

 https://youtu.be/G52FOJNRdTg 

De trailer van James Bond en het stukje van Enzo Knol zijn eruit geknipt door YouTube, dus die kun je zelf nog even bekijken (heeft met copyright te maken). 

 

Online lesgeven met Microsoft Teams

Door: Ralf Hillebrand

In deze bomvolle workshop geeft Ralf je uitleg over (bijna) alle functies in MS Teams zodat je precies weet wat je tot je beschikking hebt. Hoe maak je optimaal gebruik van deze mogelijkheden tijdens je online lessen en vergaderingen? En hoe kun je je persoonlijke instellingen wijzigen en optimaal instellen? Niet te missen dus! https://youtu.be/oYa5p16lSXU

Ralf heeft een heel uitgebreid videokanaal op youtube over dit onderwerp: https://www.youtube.com/channel/UCwL14qwWAsVk-f-EKI2DxXw

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren