International Readiness Program
Overweeg je internationaal actief te worden? En wil je groei op buitenlandse markten realiseren? Meld je dan nu aan voor het International Readiness Program 2021! Dit programma helpt jou om gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow uit het buitenland. Groei van incidentele internationale orders naar een structurele omzet uit het buitenland, onderzoek nieuwe en specifieke buitenlandse markten, ontdek wie je klant is en hoe je hen het beste kunt bereiken!

Samen met andere ondernemers doorloop je zeven online groepssessies. Iedere week werk je zelfstandig aan praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van deze sessies. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback, leer je van elkaars uitdagingen en successen.

Voor wie?
Het programma is speciaal voor midden-en kleinbedrijven met een stevige positie op de Nederlandse markt, die een groeistrategie volgen en structureel een positie op buitenlandse markten willen realiseren. MKB-bedrijven die van incidentele internationale orders naar structurele buitenlandomzet willen groeien, alsmede ervaren exporterende bedrijven die een specifieke, nieuwe buitenlandse markt willen betreden.

Wat gaan we doen?
Verspreid over een periode van tien weken vinden er zeven groepssessies plaats over specifieke onderwerpen waaronder bepalen marktpotentie buitenlandse markt, Decision Making Unit (DMU), klantprobleem en meer. Daarnaast voer je ter voorbereiding en ter afronding van iedere module praktijkopdrachten uit. De online groepsbijeenkomsten zijn verdeeld over deze ochtenden met een duur van 2 tot 3 uur.

Goed om te weten
Om het programma effectief te doorlopen maak je gebruik van Microsoft Teams. Je krijgt daar een uitnodiging voor zodra je deelname is bevestigd. In deze omgeving vinden de digitale sessies plaats en staan de praktijkopdrachten welke je uit moet voeren ter voorbereiding en afronding van de groepsbijeenkomsten.

  • De deelnemersgroep wordt beperkt tot 8 bedrijven om zoveel mogelijk interactie mogelijk te maken. Na aanmelding volgt een intakegesprek.
  • Bij meer animo voor het programma wordt een tweede editie georganiseerd.
  • Deelnamekosten zijn € 250,- per bedrijf.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd? Aanmelden voor deze editie is niet meer mogelijk, maar neem vooral contact op met Mark Koppers voor een volgende editie.