POM themabijeenkomst

Introducing: De Leefomgevingsmanager

20 mei 2021

15.00-17.00 uur

Webinar


Inhoud

Luister naar het stemmetje in je omgevingsmanagerhoofd en ontdek welke extra laag je kunt toevoegen om echt het verschil te maken in projecten. Wat is ervoor nodig om niet alleen draagvlak, weinig hinder en een tevreden opdrachtgever te bereiken, maar de leefomgeving na het project écht beter achter te laten dan ervoor. De kinderen die opgroeien naast je project, de dieren die daar hun eten zoeken, de astma patiënt die in het naastgelegen huurhuis woont, draag zorg voor hen en kijk naar de effecten van het project op hún leefomgeving, hun toekomst.

In deze POM themabijeenkomst gaan we je hier bewust van maken. Want wij geloven dat als íemand die rol moet oppakken, het de omgevingsmanager moet zijn. We kunnen ons dan met recht een leefomgevingsmanager noemen.

Naomi Zijderveld is expert op gebied van de Omgevingswet en die wet heeft als lonkend perspectief: een gezonde fysieke leefomgeving. Naomi neemt ons mee in de instrumenten die de omgevingswet hierbij biedt en welke aandacht de Wet wil zien voor de leefomgeving.

Rogier Bakker onderzoekt of we de effecten op de leefomgeving beter in beeld kunnen brengen. Wat kunnen we lenen van andere adviesgebieden (MER, Ruimtelijke Onderbouwing)? Zouden we daaruit een nieuw soort analyse kunnen vormen die effecten helder in kaart brengt?

En als die effecten dan helder zijn, dan is het fijn om aan bestuurders, of projectmanagers oplossingen te kunnen voordragen die het verschil gaan maken. We werken aan een toolbox die effecten van de ruimtelijke ingreep op de leefomgeving ombuigt in iets positiefs. Aniek Akkerman vertelt over deze toolbox.

We gaan graag met je in gesprek over deze transitie naar de leefomgevingsmanager. Waar zie je obstakels, zie je projecten die deze aanpak nodig hebben, welke ideeën of tools zouden hier ook mooi bij passen?

Praktische informatie

De de link naar de online workshop wordt in week 20 naar je toegestuurd

Organisatie van de dag

Omgevingsmanagers van Antea Group, Naomi Zijderveld, Aniek Akkermans, Rogier Bakker, Lotte Diephuis

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren