Rotterdamse Jeugd op Voorsprong

Kick Off Expeditie Digitaal

 

De samenleving digitaliseert en dat betekent heel veel voor jouw leerlingen. Velen van hen hebben waarschijnlijk een smartphone, waarmee zij op social media zitten, elkaar whatsappen of filmpjes bekijken. Anderen brengen na schooltijd uren door achter de computer om te gamen of te programmeren. Digitalisering biedt kansen maar ook risico’s. We nodigen je graag uit voor het event Rotterdamse Jeugd op Voorsprong | Kick Off Expeditie Digitaal, om het samen met ons te hebben over digitalisering in het Rotterdamse onderwijs (PO/VO/SO).

 

Het event op maandagmiddag 11 oktober belooft een inspirerende middag te zijn voor álle Rotterdamse schoolleiders. Sprekers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en het onderwijs nemen u mee in de wereld van digitalisering. En natuurlijk kom je alles te weten over Expeditie Digitaal en hoe je daaraan kunt deelnemen. 

 

 Meld je hier direct aan 

 

Kick Off Expeditie Digitaal

Deze middag is tevens het startsein van de inschrijvingen voor Expeditie Digitaal. Expeditie Digitaal is een unieke inspiratietour, die in 2021-2022 voor de derde keer wordt georganiseerd door IT Campus Rotterdam, Gemeente Rotterdam, O21 en Rotterdamse schoolbesturen. Tijdens Expeditie Digitaal informeren, inspireren, activeren en begeleiden we jou om je eigen plan van aanpak voor digitale geletterdheid te schrijven, passende bij de visie van jouw school. Binnen Expeditie Digitaal bewandelen we vier sporen: inpiratiesessies, interactieve sessies, persoonlijke begeleiding én (tussentijdse) afstemming met jouw bestuur. 

Op 11 oktober informeren we je uitgebreid over Expeditie Digitaal en de voordelen die je daarvan hebt bij ontwikkelen van een plan van aanpak voor digitale geletterdheid op jouw school!

Een intakegesprek is onderdeel van de selectie. Vlak daarna weet je of jouw school kan deelnemen aan Expeditie Digitaal.

 

Reeds bekende data Expeditie Digitaal 2021-2022
  • inschrijven vanaf heden via aanmelder.nl/expeditie t/m 27 oktober, via later bekend te maken website
  • bekendmaking deelnemende scholen: uiterlijk 29 oktober (formeer direct een werkgroep met minimaal 2-5 personen, inclusief de schoolleider)
  • Start Expeditie Digitaal op 1 november met een kennismaking Expeditie Digitaal voor alle werkgroepjes.
  • visie sessie op10, 11 óf 15 november 16.00-17.00 uur (naar keuze, vol=vol) met een praktische sessie voor een vliegende start
  • Inspiratie- en interactieve sessies worden doorgaans op maandagmiddag ingepland (16.00-17.30 uur). Reken op een frequentie van 1 keer per twee weken (exclusief vakanties). 
  • Persoonlijke begeleiding wordt ingepland tussen werkgroep en expeditiebegeleider
  • Tijdens Expeditie Digitaal presenteer je tweemaal aan jouw bestuur; tussentijds en aan het eind
  • Expeditie Digitaal loopt van november 2021 tot april 2022