POM op locatie

HOV in 't Gooi

12 november 2021

12.30 -17.00 uur

Oosterengweg 40, 1221 JV Hilversum


Inhoud

Stel je voor dat er in drie jaar tijd een gestapelde spoorwegonderdoorgang bijkans in je voortuin wordt aangelegd. Sterker nog, je voortuin is verworden tot voetpad en de bouwschutting staat op een meter van je gevel. En dat twee jaar lang! In Hilversum wordt er naast die onderdoorgang ook nog een vrije busbaan, een natuurbrug en een fly-over aangelegd. Die laatste twee kunstwerken in een zeer gewaardeerd wandelbos. Tot en met de bomenkap was de weerstand vanuit de omgeving enorm. Tijdens de voorbereidingen en vooral ook tijdens de uitvoering keerde het tij. Intussen is de weerstand omgebogen naar respect en zelfs trots. De meest spectaculaire bouwmomenten liggen intussen achter ons en we hebben nog 1,5 jaar te gaan. We nemen je mee in de aanpak van de afgelopen periode in het deel van HOV in ’t Gooi tussen Laren en Hilversum CS.

De provincie Noord-Holland investeert in een frequente, snelle en betrouwbare HOV-busverbinding van ’t Gooi richting Amsterdam, Schiphol en Almere. Huizen wordt hierdoor beter bereikbaar. Door het bouwen en verbeteren van P+R-terreinen met HOV-haltes sluiten Blaricum, Eemnes en Laren straks ook beter aan op R-NET, hét netwerk van snelle busverbindingen in de Randstad.

HOV in ’t Gooi is een gezamenlijk project van de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum en de provincie Noord-Holland. Ook ProRail, Het Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn nauw betrokken. Het omgevingsmanagement wordt in nauwe samenwerking tussen opdrachtnemer (BAM Infra) en opdrachtgever (HOV in ’t Gooi) vormgegeven.

Programma

We verzamelen om 12.30 in het projectbureau aan de Oosterengweg. Aansluitend brengen we een bezoek aan de bouwplaats rond de Oosterengweg. De beide omgevingsmanagers van BAM (Clementine Roest) en HOV in ‘t Gooi (Jeannet Koomans) nemen ons mee in de verschillende uitdagingen vanuit zowel opdrachtnemers- als opdrachtgeversperspectief. Tijdens de rondwandeling maken we ook een tussenstop in het informatiecentrum in de Riebeeckgalerij.

We sluiten deze POM op locatie weer af op het projectbureau.

Praktische informatie

Locatie: zie routekaartje.
Let op: Je kunt het spoor niet kruisen via de Tijdelijke Overweg Mussenstraat. Deze is alleen voor hulpdiensten, voetgangers en fietsers.
Vanaf station Hilversum CS: 10 minuten lopen
De wandeling voert langs de bouwplaats. PBM’s zijn niet nodig.

Alvast een kijkje nemen bij het project? Dat kan op de projectpagina: HOV in 't Gooi - Provincie Noord-Holland

Organisatie van de dag

BAM Infra: Clementine Roest, HOV in ‘t Gooi: Jeannet Koomans

 

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren