Opdracht ter voorbereiding op het SKC-gesprek:

Schrijf een blog over de wereld van Communicatie (vanuit jouw perspectief) 
 

Op je reis van huis naar je school, je sportclub of bijbaan zie je ongemerkt heel veel aspecten van het communicatievakgebied. Want de wereld om je heen is een wereld van communicatie en continu in beweging. Wat zie jij om je heen en wat heeft het te maken met het communicatievakgebied? Welk beeld heb jij van het vakgebied? Wat heeft het vakgebied jou te bieden? 

Zet hiervoor je communicatiebril op en schrijf daar een blog over. We zijn benieuwd naar je nieuwsgierigheid. De blog schrijf je voor het platform van onze opleiding: www.smartconnecting.nl. Zie meer informatie over het platform onderaan deze opdracht. 

Voorbeeld 1: Een inspiratiebron voor die nieuwsgierigheid kunnen reclame-uitingen zijn. Je wordt op je fiets of in de bus of metro bestookt door tal van bedrijven met reclame-uitingen. In de bushokjes, in de gratis krant ‘Metro’, op Instagram etc. 

Allemaal vragen ze om je aandacht; “koop mij, probeer mij, denk aan mij of denk toch eens anders over mij” etc. 

Misschien is je favoriete merk Starbucks en zie je de reclame voorbij komen op je telefoon. Mogelijke communicatievragen wanneer je de reclame van Starbucks interessant vindt: Wat doet Starbucks allemaal op Instagram? En wat aan communicatie in hun winkel? Waar komt de naam Starbucks vandaan? Waarom heeft het bedrijf de groene kleur in hun logo? Waarom betaal je bij Starbucks zoveel voor een kop koffie terwijl het bij je op school of club slechts €1,20 is? Verzin je eigen vragen en ga op zoek naar de antwoorden en schrijf daar een persoonlijke blog over van ca. 300 woorden. 

Voorbeeld 2: Al je zintuigen worden dagelijks geprikkeld! Je wacht op je metro en hoort een leuk muziekje uit de speaker. Bij AHtoGo komt de geur van versgebakken croissants je tegemoet. Je loopt een promoteam van Milka tegen het lijf bij het schap met chocolade en laat je een nieuwe smaakvariant proeven. 

Mogelijke communicatievragen over de communicatie in de winkel: Waarom heeft een Albert Heijn specifieke geuren in hun winkel? Wat doet dat met mijn hersenen en koopgedrag? Op wat voor andere manier probeert Albert Heijn mij te verleiden in de winkel met (non) verbale communicatie? Is daar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan? Is het wel ethisch om dit soort verleidingstechnieken toe te passen? Verzin je eigen vragen en ga op zoek naar de antwoorden en schrijf daar een persoonlijke blog over van ca. 300 woorden. 

 

Het gesprek vindt plaats via Microsoft Teams. Ter voorbereiding vragen we je om Microsoft Teams op je PC te downloaden via: microsoft.com/microsoft-teams. Ter voorbereiding op het gesprek bereid je thuis de SKC-opdracht voor. Vriendelijke verzoek op deze max. een week voorafgaand aan het gesprek hier up te loaden. De toegangscode hiervoor is 4brhqft. Mocht je problemen ondervinden met toegang verkrijgen of het uploaden van je blog? Neem dan contact met ons op via ammmq@hr.nl. 
 

Toelichting Smart Connecting Platform

Op www.smartconnecting.nl wordt invulling gegeven aan de ambitie van de opleiding Communicatie van Hogeschool Rotterdam: het opleiden van smart connectors. Op het platform en de social media kanalen is enthousiasme voor het communicatievakgebied key en wordt de verbinding gelegd tussen studenten, docenten, de stad Rotterdam en communicatieprofessionals. In verschillende rubrieken wordt het concept connecten in de meest uiteenlopende hoedanigheden ingevuld: van een blog van een oud-student over een interessante innovatie tot een vlog over enthousiasme binnen de opleiding Communicatie. You name it. Bekijk het, volg het, haal er inspiratie uit….