Over het boek

 

Het Detail is een boek dat ruim 30 columns over details in architectuur bundelt. Marjolein van Eig schreef deze rubriek van 2014-2019 voor vakblad de Architect. Het zijn vrolijke teksten waarin ze details relateert aan dagelijkse handelingen, ervaringen en herinneringen en verbindt met hedendaagse thema’s. Van alles passeert de revue: van striptekeningachtige architectuur in Rotterdam tot de geur van de deurklinken en de sauna uitstraling van houtbouw. Loketten, een detail dat we dagelijks onbewust zien, wordt onder de loep gelegd. Net als de deur die verbindt en tegelijkertijd uitsluit. En wat is te prefereren: een plat of een schuin dak?

Twee essays, van Violette Schönberger en Mark Pimlott, en het nawoord van Hans van der Heijden bieden de lezer een kader. Zij plaatsen ‘het detail’ in een wetenschappelijk, historisch en toekomstig perspectief. Elk hoofdstuk is verrijkt met een iconische tekening. De kleurrijke vormgeving prikkelt de lezer om regelmatig over één of meerdere details te lezen.

 

Over Marjolein van Eig
 

Marjolein van Eig is architect. In 2014 richtte zij BureauVanEig op, dat met haar gerealiseerde werk in korte tijd diverse prijzen en nominaties ontving. Het bureau staat bekend om gebouwen die enerzijds genuanceerd zijn en passend in de omgeving en die tegelijkertijd verrassen en uitblinken in vorm, materiaalgebruik en detaillering. Sinds 2013 schrijft Van Eig over architectuur voor diverse media. In 2015 verscheen er een publicatie over kopgevels in woningbouwprojecten. Van Eig neemt regelmatig plaats in architectuurjury’s en is als gastdocent verbonden aan de academie van bouwkunst Rotterdam en de TU Delft.

Coronamaatregelen Arminius 

 

Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius heb je vanaf 25 september een coronatoegangsbewijs nodig.

Houd bij de entree je CoronaCheck-app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.

Meer informatie lees je hier op de website van de overheid.

Heb je klachten, zit je in quarantaine of had je contact met iemand met corona? Blijf dan thuis.

De programma’s van Debatpodium Arminius zijn geplaceerd, waardoor de capaciteit vanaf 25 september op 100% staat.

 

Koop het boek

 

Je kan het boek kopen tijdens de boeklancering. Of pre-order hem in de webshop en je krijgt hem automatisch thuisgestuurd.
 

Locatie: Debatpodium Arminius (link Google Maps)
 

Museumpark 3
3015CB Rotterdam

 

Parkeren
 

Voor de deur zijn enkele parkeerplaatsen, waaronder twee invalide parkeerplaatsen. Hou er rekening mee dat het in het centrum van Rotterdam het overal betaald parkeren is (kentekenparkeren). Schuin tegenover het gebouw bevindt zich Parkeergarage Museumpark met voldoende parkeerplekken. Een aantal uur parkeren kan heel voordelig via speciale parkeerkaarten van de Gemeente Rotterdam. Bestel deze kaarten via Parkeren in Rotterdam. Overige openbare parkeergarages in Rotterdam vind je hier.
 

Openbaar Vervoer

 

  • Vanaf Centraal Station loop je de Westersingel af, totdat je aan de rechterkant Arminius ziet liggen (circa 15 minuten lopen).
  • RET bus 32 Halte Eendrachtsplein, Breitnerstraat
  • RET bus 44 Halte Wytemaweg
  • Tramlijn 4 Halte Eendrachtsplein
  • Tramlijn 7 Halte Witte de Withstraat
  • Metro A, B en C Halte Eendrachtsplein