AOM 14 januari 2022

 

Thema

Ontwerprichtlijn platformwerk: de haken en ogen

 

Het programma

Op 9 december jl. presenteerde de Europese Commissie de ontwerprichtlijn 'Verbetering van de arbeidsomstandigheden bij platformwerk'.

Rachel Rietveld, Niels van der Neut en Hanneke Bennaars bespreken het voorstel en duiden wat het kan betekenen voor de Nederlandse rechtspraktijk: voor welke bedrijven gaan de nieuwe regels gelden? Hoe past het rechtsvermoeden in het Nederlandse systeem en hoe moet bijvoorbeeld de Belastingdienst daarmee omgaan? Welke informatieverplichtingen over onder meer de gebruikte algoritmes worden er opgelegd aan de platformbedrijven? Hoe pakt het recht op 'menselijk toezicht' uit, komt er ontslagbescherming voor echte zelfstandigen en hoe zou dat passen binnen de huidige beëindigingsmogelijkheden van de opdrachtovereenkomst?

Hanneke Bennaars leidt de bijeenkomst in en gaat in haar presentatie in op het weerlegbare rechtsvermoeden. Vervolgens plaatst Rachel Rietveld in haar presentatie de bepalingen over 'Algorithmic management' in perspectief. Niels van der Neut sluit tenslotte af met een presentatie over het beëindigen van de opdrachtovereenkomst en de ontslagbescherming van de platformzelfstandige.

 

Locatie

UvA Roeterseilandcampus - gebouw B

Zaal B1.03 | Hybrid Learning Theatre

Nieuwe Achtergracht 166

1018 WV Amsterdam

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren