Gezichtsherkenning, vertaalapps, medische diagnoses, fraudebestrijding, online beïnvloeding, virtuele assistenten en zelfrijdende auto’s … Artficial Intelligence (AI) is nu al bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Niet voor niets investeren bedrijven, kennisinstellingen en overheden in Brabant al jaren in de ontwikkeling en toepassing van AI. 

Initiatieven zoals Brainport AI Hub, JADS, Mindlabs bieden goede uitgangspunten om economisch en technologisch de vruchten van AI te plukken. Maar, nemen we ook de verantwoordelijkheid voor de sociaal-maatschappelijke inbedding? Daar kunnen de technologische en sociale innovatiekracht van Brabant bij elkaar komen.  

WRR: Opgave AI 
AI is een systeemtechnologie met verstrekkende gevolgen voor de samenleving en de publieke waarden. Niet voor niets publiceerde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) recent
Opgave AI waarin zij vijf opgaven voor de overheid en samenleving identificeert als gevolg van de overstap van AI van het lab, naar de samenleving.  

Om beter te begrijpen hoe we in Brabant invloed kunnen uitoefenen op de mogelijkheden, impact en sturingskansen van AI, is het van belang de AI-geletterdheid bij een brede groep beleidsmakers te vergroten. Waar het nu nog vooral voer is voor innovatiespecialisten, fijnproevers en andere geïnteresseerden.  

Kenniscafé 
BrabantKennis en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) organiseren daarom een kenniscafé over de maatschappelijke impact van AI en bestaande initiatieven voor zowel bedrijven als beleidsmakers. Food for thought dus onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Anne-Marie Fokkens en met een gastoptreden van Thijs Pepping.

Uiteraard wordt het kenniscafé georganiseerd met inachtneming van de geldende corona-maatregelen. Via het aanmeldformulier kun je je aanmelden. Het kenniscafé start vanaf 14.00 uur. 

Met hartelijke groeten,

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij                BrabantKennis
Brigit van Dijk - van de Reijt                                 Jos van den Broek