11 maart 2022

 

Arbeid, Onderneming & Medezeggenschap


      Mensenrechten in de onderneming:  arbeidsrechtelijke implicaties

 

Sprekers

Mr. dr. H.H. (Herman) Voogsgeerd

Mr. dr. B. (Bas) Rombouts

In maart 2022 verschijnt het themanummer 'Mensenrechten in de onderneming' in het Tijdschrift voor Arbeidsrecht in Context. Twee auteurs die hebben bijgedragen aan dit themanummer verzorgen de maartbijeenkomst van AOM. Herman Voogsgeerd bespreekt aan de hand van de Shell-uitspraak de vraag of en hoe niet-bindende internationale regels toch kunnen doorwerken in wel bindende regels. Bas Rombouts gaat in op de reikwijdte van de 'due diligence' verplichting van bedrijven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is ruimschoots gelegenheid voor debat en vragen.

 

Datum 11 maart 2022 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Roeterseilandcampus - gebouw B | online

Ruimte REC B1.03 | Hybrid Learning Theatre

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 20 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 11 maart om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

 

Aanmelden?

U kunt zich eenvoudig aanmelden door op de link onderaan deze uitnodiging te klikken. U komt dan in het aanmeldformulier van aanmelder.nl terecht. Ook de bevestiging van uw aanmelding, de factuur en het certificaat worden via aanmelder verstuurd. De prijs voor de bijeenkomst bedraagt €150,- en levert 2 PO-punten op. U kunt zo voor een relatief gunstig bedrag met tien bijeenkomsten al uw jaarlijkse NOvA-punten behalen.

 

Afmelden?

Indien u bent aangemeld, maar verhinderd blijkt, kunt u zich afmelden tot 08.00 uur op de dag van de bijeenkomst via pao-arbeidsrecht@uva.nl met in het onderwerp: afmelden AOM-bijeenkomst 11 maart 2022. Na 08.00 uur kan uw deelname niet meer geannuleerd worden! 

 

Uitschrijven mailinglijst?

Wilt u niet langer emails ontvangen met betrekking tot de AOM-bijeenkomsten? Stuur dan een email naar pao-arbeidsrecht@uva.nl met in het onderwerp 'uitschrijven mailinglijst AOM'.

 

Programma

09.15 uur Presentatie Herman Voogsgeerd
10.15 uur Koffiepauze
10.30 uur Presentatie Bas Rombouts
11.30 uur Afsluiting bijeenkomst
 

Bijeenkomst 107 staat gepland voor vrijdag 8 april 2022. 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren