8 april 2022

 

Arbeid, Onderneming & Medezeggenschap


      De statutair bestuurder

 

Sprekers

Mr. dr. J.H. (Hanneke) Bennaars

Mr. J. (Jelmer) Post

In deze bijeenkomst staat de statutair bestuurder centraal. In het eerste uur gaat Hanneke Bennaars in op de actualiteiten: de positie van de gewezen bestuurder, de nieuwe positie van de stichtingsbestuurder, een aantal specifieke aansprakelijkheid zaken en algemene ontslagrechtelijke ontwikkelingen, waaronder een paar uitspraken over de billijke vergoeding. Jelmer Post neemt het stokje over en zal ingaan op de heffing van excessieve vertrekvergoedingen, de verhouding tussen het civiele en fiscale recht als het gaat over ontslag en het recente besluit van de staatssecretaris van financiën over ontslagvergoedingen in grensoverschrijdende situaties.

 

Datum 8 april 2022

Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Loyens & Loeff | online

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er zijn 30 plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 30 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 8 april om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

 

Aanmelden?

U kunt zich eenvoudig aanmelden door op de link onderaan deze uitnodiging te klikken. U komt dan in het aanmeldformulier van aanmelder.nl terecht. Ook de bevestiging van uw aanmelding, de factuur en het certificaat worden via aanmelder verstuurd. De prijs voor de bijeenkomst bedraagt €150,- en levert 2 PO-punten op. U kunt zo voor een relatief gunstig bedrag met tien bijeenkomsten al uw jaarlijkse NOvA-punten behalen.

 

Afmelden?

Indien u bent aangemeld, maar verhinderd blijkt, kunt u zich afmelden tot 08.00 uur op de dag van de bijeenkomst via pao-arbeidsrecht@uva.nl met in het onderwerp: afmelden AOM-bijeenkomst 8 april 2022. Na 08.00 uur kan uw deelname niet meer geannuleerd worden! 

 

Uitschrijven mailinglijst?

Wilt u niet langer emails ontvangen met betrekking tot de AOM-bijeenkomsten? Stuur dan een email naar pao-arbeidsrecht@uva.nl met in het onderwerp 'uitschrijven mailinglijst AOM'.

 

Programma

09.15 uur Presentatie Hanneke Bennaars
10.15 uur Koffiepauze
10.30 uur Presentatie Jelmer Post
11.30 uur Afsluiting bijeenkomst
 

Bijeenkomst 108 staat gepland voor vrijdag 13 mei 2022. 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren