Safer clubbing training

Doelgroep:   Bar committee student associations 
Datum:        1 maart 2023
Tijdstip:       12.00-16.00 hrs
Locatie:       Studentenvereniging M.S.R.V. Saurus  Bosscherweg 24,
                  6219 AC Maastricht 

Deze training zal worden gegeven door: Sex matters


Wat is Safer Clubbing?
Als uitgaansplek wil je bezoekers de gelegenheid geven om een geweldige nacht te hebben. Een nacht waarin zij zich helemaal kunnen uitleven en volledig kunnen laten gaan. Helaas gebeurt er in het uitgaansleven ook een heleboel waardoor bezoekers zich niet veilig voelen om zichzelf te zijn: discriminatie, grensoverschrijdend  gedrag en (seksuele) intimidatie komen ook in de club, het café en de nachtkroeg voor. Op sommige plekken meer dan op andere. Dit is iets waar je als onderneming zelf invloed op hebt. 

Vaak wordt voor een veilige sfeer in eerste instantie gekeken naar beveiligers. Maar er is nog veel meer van invloed op hoe veilig een plek is. Het  belangrijkste is het personeel: zij kunnen als team veel zien en kunnen met kleine interventies het goede voorbeeld geven waardoor bezoekers zich veiliger voelen. Daarnaast kan het team voelsprieten ontwikkelen om ongewenste situaties aan te pakken voordat deze uit de hand lopen.

Wat doen we tijdens de training?
In korte tijd behandelen we een aantal grote thema’s die van belang zijn bij safer clubbing.  We staan stil bij het feit dat verschillende mensen verschillende ervaringen in dezelfde omgeving kunnen hebben. We praten over hoe gender en seksualiteit hierbij rollen spelen. 

We staan stil bij verschillen in persoonlijke ruimte, hoe dit context-afhankelijk is en hoe mensen hun grenzen aangeven. Tot slot behandelen we verschillende veelvoorkomende scenario’s om te bespreken hoe je kunt optreden om een uitgaansplek veiliger en inclusief te maken. Daarbij geven we praktische tips die relevant en toepasbaar zijn voor iedereen op de werkvloer.

Let's take care of each other!
Met deze training laten we zien dat het personeel samen kan zorgen voor een veiligere sfeer. Zij krijgen handvatten om grote en kleine situaties te de-escaleren en aan bezoekers duidelijk kunnen maken dat zij zorg dragen voor de veiligheid. 

Doordat zowel bezoekers als personeel op elkaar letten wordt een club een plek waar mensen zich veilig en vrij voelen en daarmee iedereen in de gelegenheid stelt de nacht van diens leven te hebben.

 

 

  Register now