Inhousedag Audit Dienst Rijk


Op 18 mei organiseert de Auditdienst Rijk (ADR) een inhousedag om jullie kennis te laten maken met ons werk. Hieronder lees je iets meer over de Auditdienst Rijk en de inhoud van deze dag zelf!
 

De Auditdienst Rijk is de onafhankelijke interne auditor van de Rijksoverheid en de auditautoriteit in Nederland voor de Europese Commissie. Met onderzoek naar sturing, beheersing en verantwoording helpt de Auditdienst Rijk de Rijksoverheid nog beter te functioneren. In opdracht van alle ministeries bouwt de Auditdienst Rijk aan een stevige basis voor een toekomstbestendige Rijksoverheid.
 

Ons onderzoek is gericht op financiële, organisatie- en IT-vraagstukken en het beheer van Europese geldstromen. De uitkomsten van het onderzoek bieden handelingsperspectief voor de ministeries, en inspireren hen van elkaar te leren. In feite voeren wij dus audits uit voor het publiek belang. Als onderdeel van het Ministerie van Financiën, bestaat de dienstverlening van de Auditdienst Rijk uit de wettelijke taak, vraaggestuurde dienstverlening, en opdrachten ten behoeve van de Europese Unie. Wat deze onderdelen precies inhouden, leggen wij jullie graag verder uit op de inhousedag.
 

Er zijn bij de Auditdienst Rijk veel mogelijkheden voor studenten. Denk aan stages, afstudeeropdrachten en het traineeship! Ook hier vertellen we jullie graag meer over.


Wat kun je verwachten van deze inhousedag?
• Hoe het is om te werken voor dé auditor van de Rijksoverheid.
• Mogelijkheden verkennen voor een stage, afstudeeropdracht én het traineeship.
• Kennismaken met de directeur en collega’s van de ADR.
• Een kans om informeel met de collega’s te praten over de ADR tijdens de borrel.


Jullie worden om 13:30 uur verwacht bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit is op de Rijnstraat 50 te Den Haag, recht tegenover het centraal station. Rond 17:00 uur sluiten we af met een borrel.


Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen!
 

We hopen jullie op 18 mei te zien!

 

 

** Als je je aanmeldt voor de inhousedag, geef je tevens akkoord voor het verstrekken van je naam en hogeschoolemailadres aan ADR, uitsluitend ter voorbereiding op de genoemde activiteit.**