Sportmedische Aspecten van Dans

Dansen is niet alleen kunst; dansen is ook topsport.

Datum:

Donderdag 15 december 2022

Voor wie?

Deze cursus is opgezet in het kader van de opleiding tot sportarts, maar de inschrijving staat zeker open voor sportartsen, huisartsen en artsen/specialisten/professionals met interesse in dans. 

Ja, ik meld mij aan

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze cursus word je meegenomen in de wereld van de dans en de blessures die hiermee geassocieerd zijn. Dansvormen, trainingsbelasting, lichaamsbelasting, trainingsideologie, en blessurepreventieve maatregelen zullen onder andere worden besproken en geanalyseerd.

Waarom deze cursus?

Doordat er langzaam toch meer aandacht voor komt bij de verschillende dansopleidingen en vooral ook door samenwerking van de verschillende gezondheidszorgdisciplines heeft de danser van tegenwoordig meer mogelijkheden om blessures te voorkomen en om dans specifiek advies en begeleiding te krijgen. Langzamerhand komen er meer (para)medici die zich gespecialiseerd hebben in de dansgezondheidszorg.

tegenwoordig gaan danser en dansdocenten vaker naar de sportarts of andere specialismen. Juist daarom is het van belang dat jij als specialist meer weet van de specifieke belasting en cultuur bij dans. Maar vergeet ook niet de groep “oud-dansers” die een andere sport zijn gaan beoefenen.

Tijdens deze cursus leer je meer over wat de danswereld inhoudt en welke blessures hiermee geassocieerd zijn. Functionele oefeningen, trainingsvormen/dansvormen, trainingsideologie, en blessurepreventieve maatregelen zullen onder andere worden besproken en geanalyseerd. Aan de cursus is een praktijkonderdeel toegevoegd om zelf een dansvorm te ervaren.

Accreditatiestatus

Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen en huisartsen voor 6 uur.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Kosten

De kosten voor de cursus Sportmedische aspecten van Dans bedragen € 395,- . Dit bedrag is inclusief lunch, koffie, thee en cursusmaterialen. 

Bekijk het programma

Aanmelden

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren