Medical Delta Café
'Innoveren met de patiënt aan zij: co-creatie of reden tot frustratie?'

Bij veel medisch-technologisch onderzoek en bij de ontwikkeling van gezondheidsinnovaties is co-creatie met patiënten een vanzelfsprekendheid. En niet zonder reden: het levert soms cruciale inzichten op en kan valorisatie versnellen. Niet voor niets is patiëntbetrokkenheid bij steeds meer subsidie-aanvragen en richtlijnontwikkelingen een vereiste.

Maar levert deze co-creatie, met de patiënt aan zij, altijd mooie resultaten op?

Sommige innovaties zijn heel technologisch van aard en staan ver af van de patiënt, zoals ontwikkeling van apparatuur voor artsen, of goed gebruik van algoritmes. Is de input van patiënten dan wel zo relevant? Of vraagt dat teveel tijd en inzet van toch al overbezette medici? Vertraagt het innovatieprocessen niet nodeloos en worden patiënten niet overvraagt? Hoe bepaal je een goede balans en hoe organiseer je dat?

Drie toonaangevende sprekers zullen toelichten waar het schuurt. Daarbij nemen zij het onderzoek vanuit het wetenschappelijke programma Medical Delta Cardiac Arrhythmia Lab als casus. Binnen dit programma werken wetenschappers vanuit uiteenlopende disciplines nauw samen met mensen met hartritmestoornissen. 

Locatie: Leiden
Datum: 12 december 2022
Tijdstip: 16:00 - 17:15

Klik hier voor het (voorlopige) programma

Registreer hier voor deelname (deelname is gratis)

Medical Delta Cafés worden mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Zuid-Holland