Workshops  

 

Hieronder vind je meer informatie over de aangeboden workshops. 

You can find more information about the workshops in the description. The English workshops will have an English description. 

 

Ronde 1: 14.15 - 15.15 uur / Round 2: 14.15 - 15.15hrs.

Klik hier voor de workshops in ronde 2. / Click here for the workshops offered in round 2

 

WALTERS PEOPLE: Negotiating the deal (NL)

Hoe komt een deal tot stand? Welke onderhandelingstechnieken kan je toepassen om het maximale eruit te halen? In de workshop ‘Negotiating the deal’ zullen diverse sales- en onderhandelingstechnieken ter sprake komen om er voor te zorgen dat jij in een Business-to-Business (B2B) setting het maximale uit een deal kan halen en dat beide partijen met een tevreden gevoel uit een lastig onderhandelingsgesprek komen. Voordat je aan een onderhandeling kan beginnen, zal je eerst in gesprek moeten komen. Hoe zorg je ervoor dat de wederpartij interesse heeft in jouw product/dienstverlenging? Door het inzetten van verschillende salestechnieken kom jij makkelijker aan tafel bij je klant/prospect.
Wil jij meer te weten te komen over hoe het eraan toe gaat bij onderhandelingen in het bedrijfsleven? Heb jij interesse in sales en welke technieken helpen om tot een deal te komen? Schrijf je dan in voor de workshop ‘Negotiating the deal’ gegeven door Walters People!

Walters People is specialist in de bemiddeling van medewerkers voor vacatures in finance & accounting, banking & financial services, HR, master data management, management & office support, customer service & supply chain en de (semi)publieke sector. We zorgen voor vrijheid en flexibiliteit door bedrijven snel in contact te brengen met gekwalificeerde medewerkers. Wij helpen professionals om hun unieke potentieel te vervullen door een baan te vinden die bij hen past en hen persoonlijk te begeleiden in hun carrière. Walters People is actief in België, Frankrijk, Chili, Hong Kong, Ierland, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland hebben wij kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

 

Gegeven door:

Robert Mourits

Rob Steur

 

HOGESCHOOL ROTTERDAM BUSINESS SCHOOL: Customize your study: mono or multi? (NL/EN)

In deze workshop hoor je van - inmiddels afgestudeerde - studenten en de begeleidende docent(en) wat multidisciplinair afstuderen inhoudt en waarom zij ervoor gekozen hebben om met studenten van andere opleidingen (niet alleen economisch) en het werkveld samen op te trekken om cutting edge vraagstukken te kraken!

Het praktijkvraag beperkt zich niet tot één vakgebied. De studenten combineren hun kennis vanuit verschillende disciplines, maken gebruik van elkaars deskundigheid en leren van elkaar. Het vraagstuk is innovatief en valt daarom niet op te lossen met een monodisciplinaire aanpak.

Kom naar de workshop en ga in gesprek met studenten en docenten en ervaar zelf hoe leuk het is om in een multidisciplinair team af te studeren, zodat je kan besluiten dat JIJ de volgende student bent die hiervoor kiest!

 

During this workshop, you will hear from - now graduated - students and lecturer(s) what writing your thesis assignment in a multidisciplinary team entails and why they have chosen to team up with students from other study programmes (not only economics) and the professional field to crack cutting edge issues!

The practical issue is not limited to one discipline. The students combine their knowledge from different disciplines, make use of each other's expertise and learn from each other. The issue is innovative and therefore cannot be solved with a mono-disciplinary approach.

Come to the workshop and interact with students and teachers and experience for yourself how much fun it is to write a thesis assignment in a multidisciplinary team, so you can decide that YOU are the next student to choose this!

 

Gegeven door:

Given by:

Astrid Smit-Hoogendam

 

MASTERS IN TALENTS: Wat wil ik? Ontdekken wat bij mij past + voorbereiding op vragen, die je kan verwachten tijdens een sollicitatiegesprek (NL)

Tijdens deze workshop geven wij je tips mee op het gebied van sollicatie- en kennismakingsgesprekken.

 

Variantie, zekerheid en groei. Dat bieden we bij Masters in Talents. Wij detacheren Finance en HR professionals bij te gekke opdrachtgevers met uitdagende opdrachten. In de tussentijd bieden wij jouw studiemogelijkheden via onze eigen Masters Academy, krijgje een lease-auto en staat jouw persoonlijke Fieldmanager altijd voor jou klaar. Onze eerste en enige prioriteit is jouw loopbaan (weer) leuk te maken. Ben je klaar met stilstaan? Wil je ontwikkelen, groeien en ontdekken wat het best bij jouw carriérepad past? Masters in Talent staat voor jouw klaar!

 

Gegeven door:

Ravi Baldew

Patrick Ridderhof

 

ROTTERDAM BUSINESS SCHOOL: Research and design thinking: new IB graduation assignment (EN)

How to tackle the new elements of IB graduation. Focusing on feedback and design thinking.

Given by:

Dave van Beurden

 

PALLADIO: Afstuderen: wat komt er allemaal bij kijken? (NL)

Wij van Palladio gaan graag op interactieve wijze met de studenten van Hogeschool Rotterdam aan de slag om de fijne kneepjes van het afstuderen mee te geven. We zullen ons voornamelijk richten op de drie pijlers: intrinsieke motivatie (hoe inspireer en motiveer je jezelf), tegenslag/teleurstelling/verandering (hoe ga je om met teleurstelling/verandering van koers tijdens je afstudeerperiode), maar belangrijker; hoe voorkom je dit en/of bereid je je hierop voor) en ontwikkeling (de stip aan de horizon; hoe kan je in die periode het beste uit jezelf halen nu je zelf 'in de lead bent').

Na een korte inhoudelijke introductie van de drie pijlers zullen we deze onder handen gaan nemen met de studenten, door hen in  groepsverband samen te laten werken met het beantwoorden van een aantal vragen. In het kader van het wiel niet zelf uit te hoeven vinden, zullen we daarna de uitkomsten onderling bespreken om van elkaar te kunnen leren, naast het delen van 'succesverhalen' over de te bespreken thema's.

 

Wij bedenken, regisseren én doen.

Wij zijn hét toonaangevende bureau op het gebied van projectbeheersing. Wij zijn trots op de bijdrage die we leveren aan grote en kleine projecten in de fysieke leeromgeving. Projecten die er niet alleen voor ons toe doen, maar ook voor de vele mensen die er dagelijks mee te maken hebben.

 

Gegeven door:

Ryan van Dongen

Paul de Jong

Thomas Oranje

 

 

  Ronde 2: 15.45 - 16.45 uur / Round 2: 15.45 - 16.45hrs.

 

ROB VAN BEEK: Boost your confidence! (NL)

De workshop 'Boost Your Confidence' is een dynamische training waarbij niet teveel gepraat wordt, maar wel veel gedaan. Door middel van oefeningen, leer je wat jouw sterke en minder sterke punten zijn, maar ook je rol in een groep. Je leert bijvoorbeeld te voelen hoe sterk je eigenlijk bent, waardoor je jouw kracht op een goede manier kunt en durft te gebruiken. Waar ook aandacht aan wordt besteed, is wanneer je leidt en wanneer je je laat leiden. Een groot deel van het professioneel bestaan bestaat uit samenwerken. En iedere vorm van samenwerking kan alleen goed verlopen als eenieder zich bewust is van de verwachtingen, het doel en de eigen rol/mogelijkheden.

 

Rob van Beek ontwikkelde het 'Boost Your Confidence'-programma. Daarbij maakte hij gebruik van zijn ervaring als docent, afdelingsbegeleider, stagebegeleider, AD(H)D-coach en advanced trainer Rots & Water. De woekshop biedt een ''down-ti-earth'' aanpak, om de weerbaarheid te vergroten, te leren uitgaan van eigen kracht en tegelijkertijd anderen respectvol  tegemoet te treden. De workshop gebruikt inzichten uit de Oosterse Martial Arts om de basis positie te verbeteren, zonder flexibiliteit te verliezen. 

 

Gegeven door:

Rob van Beek

 

MAYFORCE: Personal Branding + CV op de ja-stapel + sollicitatiegesprekstechnieken voor je droomstage/droombaan (NL)

Leer tijdens de workshop hoe jij opvalt in de menigte door jouw eigen personal brand, hoe jij jouw CV op de ja-stapel krijgt én hoe je een killer sollicitatiegesprek voert.

 

MAYFORCE is een full service bureau dat diensten aanbiedt op het gebied van recruitment, branding, animatie en opleidingen. Wij kijken niet naar maar één gedeelte van organisatie, maar behalen samen met jou groei op ieder vlak. Your partner in growth.

 

Gegeven door:

Kimberly Maynard 

Andrea Noordermeer 

 

MASTER DEPARTMENT RBS: Master na je bachelor (NL/EN)

Voorlichting master opleidingen Rotterdam Business School.

Information meeting about the master programmes of Rotterdam Business School

Given by:

Jessica Schiltmans

 

 

STHREE: Creëer een CV die geen werkgever kan weerstaan (NL)

Het betreft een LinkedIn workshop; hoe kan jij jezelf het beste profileren op de arbeidsmarkt, hoe kan je ervoor zorgen dat je goed vindbaar bent en welke zoektermen kan je daarbij gebruiken.

Daarna kan je jouw eigen LinkedIn-profiel laten zien en aanscherpen om zo het beste resultaat uit jouw LinkedIn profiel te halen. Dus neem vooral jouw laptop mee!

 

SThree is dé wereldwijde en gespecialiseerde staffing-partner voor STEM-talent. Wij verbinden dynamische organisaties met veelgevraagde specialisten in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.  Met onze gespecialiseerde recruitmentmerken hebben we expertise in specifieke skills en vaardigheden. We weten hoe we STEM-professionals kunnen helpen bij het vinden van hun olgende uitdaging in de vorm van een vast tijdelijk contract en we begrijpen de organisaties die hen nodig hebben.

 

Gegeven door:

Rebecca van Erkelens

Isabel Vrij