Studiekeuzecheck opleiding Communicatie

Beste student,

Leuk dat je je hebt aangemeld voor de opleiding Communicatie bij Hogeschool Rotterdam!

Voordat je kunt starten met de opleiding leren we je graag beter kennen. Dat doen we door het voeren van een Studiekeuzecheck (SKC)-gesprek. Het doel van het gesprek is om te zien of je een juist beeld hebt van de opleiding en of deze goed bij je past. 

Inhoud Studiekeuzecheck

De SKC voor de opleiding Communicatie bestaat uit twee onderdelen:

  1. SKC-gesprek
    Een docent of ouderejaars student gaat met je in gesprek over jouw beeld van en motivatie voor de opleiding. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen over de opleiding. 
  2. SKC-opdracht 
    Thuis bereid je je voor op de Studiekeuzecheck door een persoonlijke blog te schrijven over de wereld van Communicatie (vanuit jouw perspectief). De blog dient als input voor het gesprek.

Hoe maak ik een afspraak voor het SKC-gesprek?

Via deze link aanmelden kies je een voor jou geschikt moment voor het SKC-gesprek. Na de aanmelding ontvang je op je HR-mail een bevestiging van de afspraak. (de inloggegevens voor je HR-mail ontvang je apart van de Hogeschool Rotterdam.)

  1. Enkele dagen voorafgaand aan het door jouw gekozen moment neemt de opleiding per email - let op dit is ook via je HR mail- contact met je op om de exacte dag en tijdstip vast te leggen.
  2. Het gesprek vindt plaats via Microsoft Teams. Ter voorbereiding vragen we je om Microsoft Teams op je pc te https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-teams/download-app.
  3. Ter voorbereiding op het gesprek bereid je thuis de SKC-opdracht voor (zie hierboven). Vriendelijk verzoek om uiterlijk de week voorafgaand aan het gesprek jouw blog te uploaden. De toegangscode tot het Team is: 4brhqft. Mocht je problemen ondervinden met toegang verkrijgen tot het Team of het uploaden van je blog, neem dan contact op het Marian Ammerlaan
  4. Na afloop van het gesprek ontvang je mondeling jouw studiekeuzeadvies, welke schriftelijk wordt bevestigd. Bij een positief advies zien wij een goede match tussen jou en de opleiding. Bij een negatief advies denken wij dat een andere opleiding wellicht beter bij jou past. 

Kun je onverhoopt niet aanwezig zijn op het gekozen moment? Geen probleem. Je kunt de afspraak éénmalig -uiterlijk één week voorafgaand aan het door jouw gekozen moment- wijzigen via de aanmeldwebsite. Bij vragen of onduidelijkheden kan je contact opnemen met Marian Ammerlaan.

Let op (1): De SKC is een verplicht onderdeel van de inschrijfprocedure. Zonder gesprek kan jouw inschrijving niet officieel gemaakt worden. Er zijn in totaal twee gelegenheden om deel te nemen aan het Studiekeuzecheckgesprek. Laat je deze kansen voorbijgaan, dan kan jouw aanmelding niet in orde gemaakt worden en kan je in september niet starten met de opleiding. Dat zou natuurlijk erg jammer zijn!

LET OP (2) Heb je een Associate Degree Crossmediale Communicatie behaald en wil je doorstromen in de Bacheloropleiding Communicatie? In dat geval vragen we je contact op te nemen met Marian AmmerlaanHet is niet mogelijk de opleiding Communicatie in DeelTijd te volgen.

PS. Heb je besloten niet te starten met de opleiding Communicatie? Jammer! Laat het ons weten en vergeet je ook niet af te melden via Studielink.

Tot snel!

Hartelijke groet, 

Team Studiekeuzecheck ,

Opleiding Communicatie