Seminar commercieel vastgoed in onzekere tijden

Het zijn onrustige tijden. Gestegen energieprijzen stuwen de inflatie tot een recordhoogte, de koopkracht staat onder druk en kosten van ondernemers stijgen. Bedrijven met een hoog energieverbruik worden gedwongen hun productie te verlagen of zelfs te stoppen. De economie wordt breed geraakt.

Deze turbulentie raakt ook de commerciële vastgoedmarkten. Het CBS en Kadaster nodigen u daarom graag uit om aan de hand van recente onderzoeken in gesprek te gaan over de impact op de commerciële vastgoedmarkten. Maar ook om van gedachten te wisselen over de informatiebehoefte die u heeft en hoe wij u daarin kunnen helpen. 

Meldt u snel aan! Het deelnemersaantal is beperkt. 

Voor wie?
Het seminar is interessant voor professionals en andere geïnteresseerden in de markt van commercieel vastgoed. 

Waar en wanneer?
Het seminar vindt (onder voorbehoud van eventuele nieuwe coronamaatregelen) op 10 november van 14:30 -16:45 plaats bij het Centraal Bureau voor de Statistiek in Den Haag (Henri Faasdreef 312). Het eerste gedeelte van het seminar is ook online te volgen via Zoom. U kunt via de knop 'aanmelden' aangeven of u de bijeenkomst op locatie wilt volgen of online aansluit.

Programma 10 november

14:00 - 14:30 Ontvangst bij het Centraal Bureau voor de Statistiek

14:30 - 15:45 Trends en ontwikkelingen voor commercieel vastgoed

Senior onderzoeker Matthieu Zuidema van het Kadaster en econoom Frank Notten van het CBS gaan aan de hand van de meest recente data in op de ontwikkelingen op en rond de commerciële vastgoedmarkt. Gastspreker Frank Verwoerd zal zijn visie vanuit de markt geven en een vertaling maken naar de toekomst.

Margreet Spijker begeleidt dit deel van het seminar. Zij is Nederlands journaliste en voormalig nieuwslezer van RTL Nieuws. Als presentatrice werkte ze onder andere voor programma’s zoals WNL op Zondag en Opiniemakers.

16:00 - 16:45 Het Kadaster en CBS als datapartner (dit onderdeel is alleen voor fysiek aanwezigen)

In een interactieve sessie presenteren het Kadaster en CBS ontwikkelingen, agenda en opgave op het gebied van de informatievoorziening voor de commerciële vastgoedmarkten. Hierin is ruimte om uw input als gebruiker van deze data te geven!

16:45 - 17:30 Gelegenheid tot gesprek en borrel 

Vragen & informatie
Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn kun je contact opnemen met de organisatie via commercieelvastgoed@cbs.nl

Het CBS en het Kadaster