In april hield het OLVG voor de NVZ een presentatie over een nieuwe visie op bekwaamheid, (samen) leren in het werk, vakmanschap en vertrouwen in de zorgprofessional. Verplichte toetsen in voorbehouden en risicovolle handelingen zijn verleden tijd en zorgprofessionals zijn vrij in hoe zij hun bekwaamheid aantonen.

 

Vanwege de grote belangstelling voor dit onderwerp biedt de NVZ 8 keer een online vragenuur aan in samenwerking met vier ziekenhuizen die ook deze verandering hebben doorgevoerd: Deventer Ziekenhuis, Gelre ziekenhuizen, Rijnstate en Maxima Medisch Centrum.

Doel en opzet vragenuur

Op donderdag 3 november 2022 vertelt Maxima Medisch Centrum eerst kort over hun nieuwe aanpak. Daarna is er ruimte voor het stellen van vragen. Het doel van het vragenuur is vooral met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

 

Aan elk vragenuur kunnen maximaal 14 personen deelnemen, zodat een goed gesprek mogelijk is. In de bijlage tref je meer informatie aan over de aanpak van de ziekenhuizen.

Voor wie interessant? 

Voor leerhuismanagers en –adviseurs, P&O-managers en -adviseurs, teamleiders, managers- en adviseurs Kwaliteit en iedereen die zich bezighoudt met het onderwerp aantonen van bekwaamheid.  

Mail je vragen 

Heb je specifieke vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Mail deze dan uiterlijk 20 oktober a.s. aan Yolanda Rops.

E: kwaliteitsimpuls@nvz-ziekenhuizen.nl

T: 06-82 05 09 10